ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο της χρονιάς

Tην πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου επιδέξιοι σομελιέ θα κονταροχτυπηθούν δοκιμάζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πάνω στην οινοχοΐα, τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα.

01.02.2019| Updated: 25.06.2021
Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο της χρονιάς

Την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου επιδέξιοι σομελιέ θα κονταροχτυπηθούν δοκιμάζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πάνω στην οινοχοΐα, τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα.

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου οινοχόου του 2019 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων των Βοροινών. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier που θα διεξαχθεί το 2022 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση με τους δεκαέξι οινοχόους, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens χωρίς τη συμμετοχή κοινού και περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού καθώς και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν στην τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από το σύνολο των διαγωνιζομένων η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και μέσα από αυτήν θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Την τελική φάση του διαγωνισμού θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι βοηθούν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση των καλύτερων, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών τους πάνω σε θέματα που αφορούν στη δουλειά τους.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών