ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνής ημέρα αγρότισσας

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε  η Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου για να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας …

15.10.2020| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Διεθνής ημέρα αγρότισσας

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε  η Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου για να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία.

Το 8ωρο, το 5μερο, θερινή άδεια και αργίες αλλά και άδεια μητρότητας, λοχείας κ.α., ακούγονται σαν ανέκδοτο στα αυτιά σκληρά εργαζόμενων γυναικών, στων αγροτισσών. Όλες τις ημέρες του χρόνου καλούνται να φέρουν εις πέρας τους πολυσήμαντους ρόλους τους, (της εργαζομένης, της συζύγου, της μητέρας κ.α.) τις περισσότερες φορές με αξιοζήλευτη επιτυχία. Σημαντικότατος ο ρόλος τους στην παραγωγή και στην οικονομία αλλά και στην αγροτική κοινωνία και τουλάχιστον καθιερώθηκε η σημερινή ημέρα ως μια μικρή και στοιχειώδης υπενθύμιση της τεράστιας συμβολής τους. Ας ευχηθούμε να μην μείνουμε μόνο σε αυτό αλλά να έχει κάθε αγρότισσα και την υποστήριξη που της αρμόζει. 

Με αφορφή τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας, διαβάστε το άρθρο με την βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη, εδώ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών