ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο Ελληνες στους 10 φιναλίστ της περιφέρειας των Χωρών της Μεσογείου!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Chef του Pelagos Sea Side στην Ιεράπετρα και ο Νίκος Μαυροκώστας, Sous Chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, είναι ανάμεσα στους φιναλίστ για να εκπροσωπήσουν την Μεσόγειο στον τρίτο κατά σειρά διεθνή διαγωνισμό νέων σεφ San Pellegrino.

12.06.2017| Updated: 25.06.2021
Δύο Ελληνες στους 10 φιναλίστ της περιφέρειας των Χωρών της Μεσογείου!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Chef του Pelagos Sea Side στην Ιεράπετρα και ο Νίκος Μαυροκώστας, Sous Chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, είναι ανάμεσα στους φιναλίστ για να εκπροσωπήσουν την Μεσόγειο στον τρίτο κατά σειρά διεθνή διαγωνισμό νέων σεφ San Pellegrino.

Μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους μάγειρες κάτω των 30 ετών, να συναντήσουν ταλαντούχους ομότεχνούς τους από όλο τον κόσμο, να μοιραστούν ιδέες και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες είναι ο διαγωνισμός San Pellegrino. Οι υποψήφιοι του παγκόσμιου διαγωνισμού για το 2018 ήταν κατά 30% περισσότεροι από την περσινή χρονιά, αριθμός που δηλώνει το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων σεφ και την σημαντικότητα του θεσμού.

Η ελληνική παρουσία τα πρώτα δύο χρόνια ήταν αξιομνημόνευτη, αφού τις χώρες της Μεσογείου εκπροσώπησε την πρώτη χρονιά ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και τη δεύτερη ο Νίκος Μπίλλης, επιτυχία πολύ σημαντική αν αναλογιστούμε ότι διαγωνίστηκαν και κέρδισαν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους ικανότατους υποψήφιους από τη Μεσόγειο.


H Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Chef του Pelagos Sea Side στην Ιεράπετρα, με το πιάτο «Ellinon Gefsis»

Στη φετινή διοργάνωση διακρίθηκαν η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Chef του Pelagos Sea Side στην Ιεράπετρα, με το πιάτο «Ellinon Gefsis» και ο Νίκος Μαυροκώστας, Sous Chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, με το πιάτο «Mediterranean ”soul” seafood and shellfish with bottargo». Θα διαγωνιστούν με τους υπόλοιπους 8 φιναλίστ (από την Τουρκία και το Ισραήλ) της περιφέρειας των χωρών της Μεσογείου στις 10 Ιουλίου 2017 στο Τελ Αβίβ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν o πολυβραβευμένος Νίκος Ρούσσος, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Funky Gourmet” που κατέχει δύο αστέρια Michelin, την μεγαλύτερη διάκριση εστιατορίου στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός Chef Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στην γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show “Master Chef” και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, Chef & Ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler. Οι πέντε «Χρυσοί Κανόνες» βάσει των οποίων κρίνουν τα πιάτα είναι: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα. Ευχόμαστε ολόψυχα, για τρίτη συνεχή χρονιά, να είναι Ελληνας ο σεφ που θα εκπροσωπήσει τη Μεσόγειο στον τελικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018 στην Ιταλία.


O Νίκος Μαυροκώστας, Sous Chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, με το πιάτο «Mediterranean ”soul” seafood and shellfish with bottargo»

Ο Νίκος Μπίλλης, ο Έλληνας νικητής του S.Pellegrino Young Chef local challenge για την περιοχή των χωρών της περιφέρειας της Μεσογείου το 2016, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους φετινούς υποψηφίους δήλωσε από την εμπειρία του: «Ο μεγάλος τελικός του San Pellegrino, ήταν μία υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσω αλλά και να διαγωνιστώ με άλλους νεαρούς chef από όλο τον κόσμο και κυρίως μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η ελληνική γαστρονομία που εξελίσσεται συνεχώς, ξεπερνά τα όρια της χώρα μας και τοποθετείται με δυναμικό τρόπο στο χάρτη της παγκόσμιας γεύσης».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT