ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα κρασί μπορεί να γίνει μαγικό λυχνάρι

Τα “ΒορΟινά των Χριστουγέννων”, μια online δημοπρασία για καλό σκοπό.

08.12.2020| Updated: 25.06.2021
Ένα κρασί μπορεί να γίνει μαγικό λυχνάρι

Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με το “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας) διοργανώνουν μια διαδικτυακή δημοπρασία στις 13 Δεκεμβρίου, με σπάνια και ιδιαίτερα κρασιά που θα βγουν σε πλειστηριασμό. Κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο η Ένωση διοργανώνει για φιλανθρωπικό σκοπό την εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» με σπάνια κρασιά και αμπελοοινικά αποστάγματα, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον του οινόφιλου κοινού.

Ενώ δυστυχώς φέτος λόγω συνθηκών η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί, οι οινοποιοί-μέλη της Ένωσης αποφάσισαν ομόφωνα ο θεσμός της προσφοάς να συνεχιστεί και μάλιστα πιο ισχυρός. Έτσι, το ποσό που θα προκύψει από τις δημοπρασίες θα προσφερθεί ώστε να εκπληρωθούν οι ευχές των παιδιών με σοβαρές ασθένειες, για να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη, που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπισή τους. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου οινόφιλοι και μη, συντονιζόμαστε μέσω της σελίδας winemakersofnorthgreece, στο facebook και το instagram στις 18.00, όπου θα ξεκινήσει η δημοπρασία την οποία έχει αναλάβει να παρουσιάσει ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirits Professional Center (W.S.P.C.). Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προσφορών συγκαταλέγονται συλλεκτικοί οίνοι εξαιρετικά περιορισμένης κυκλοφορίας και αξίας εκατοντάδων ευρώ.

Ήδη από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τα κρασιά και όλες τις οινικές προτάσεις της δημοπρασίας, από την ιστοσελίδα των ΒορΟινών www.voroina.gr καθώς και να πλειοδοτήσει εκ των προτέρων (pre bid), αποκτώντας πλεονέκτημα ιδιοκτησίας. Κάθε πρόταση θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες πληροφορίες για το κρασί ή τα κρασιά που θα δημοπρατηθούν, ενώ θα διαθέτει τον δικό της ξεχωριστό κωδικό για τον πλειστηριασμό. Μια υπέροχη πρωτοβουλία που αξίζει να στηρίξουμε όσοι μπορούμε, με διττό καλό που θα φωτίσει τα πρόσωπα πολλών παιδιών και των οικογενειών τους.

*Λίγα λόγια για το Make-A-Wish To Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό το Make-A-Wish δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Στην Ελλάδα, ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 400 εθελοντές σε όλη τη χώρα, από το 1996 που ιδρύθηκε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 2.500 ευχές.

Πληροφορίες «Ένα κρασί για μία ευχή» Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00-20:00 Winemakersofnorthgreece στο facebook και στο instagram

Πληροφορίες, κρασιά και προ-προσφορές (pre bids) από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα www.voroina.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών