ΕΞΟΔΟΣ

Επιλέγοντας το πιάτο του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Τι θα μαγειρέψουν τα 20 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης για τo Food vs Food και πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία

23.02.2017

Οι συνταγές γράφτηκαν, οι κατσαρόλες και οι σχάρες μπήκαν στη φωτιά, οι κουτάλες αναδεύουν τα υλικά και τα σερβίτσια βγαίνουν ήδη στα τραπέζια. Στα 20 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, που θα μαγειρέψουν για τη νέα ενότητα Food vs. Food του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, από τις 10 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα, θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πιάτα που θα διαγωνιστούν αλλά και να ψηφίσουμε (έως και τις 23.00 το βράδυ της 10ης Μαρτίου), το καλύτερο – κατά τα γευστικά μας κριτήρια – σε ειδική ενότητα στη σελίδα της διοργάνωσης.

Τα πιάτα που αφιερώνουν τα 20 εστιατόρια στο Φεστιβάλ είναι:

  • Ο κήπος του Θερμαϊκού: Λεπτοκομένο συκώτι, ψημένο στην σχάρα, με σάλτσα από κόκκινο κρασί και βωλίτη (7€).
  • Αψέντι: Σπανάκι τσιγαριστό με κουκουνάρι και σως με μπλε τυρί (3,20€).
  • Ζύθος Ντορέ: Αρνίσια κεμπάπ σε πίτα, με σάλτσα γιαουρτιού, πάπρικα, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι (8,70€).
  • Νεγροπόντε: Κεφαλογραβιέρα Κρήτης σε καταΐφι, με μαρμελάδα πορτοκάλι (5,90€).
  • Τσέρκι: Αυγά μάτια με καβουρμά Κομοτηνής, ημίσκληρο κασέρι Σοχού, σε τσέρκι από χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης (6,80€).
  • By the cook: Μοσχαράκι με μανιτάρια σε μαύρη μπίρα με πουρέ καρότου (9,50€).
  • Μυστίλλη: Κριθαρότο με καπνιστή μπριζόλα (7,50€).
  • Ζύθος: Κοτόπουλο τυλιχτό, γεμιστό με μανιτάρια, γραβιέρα και βυζαντινή σάλτσα ροδιού (9,70€).
  • Γιουκάλι: Καβουρμάς με πουρέ γλυκοπατάτας, ψητό μανούρι και σως καπνιστής πάπρικας (6€).
  • Φανός της Πόλης: Μποχτσαδάκια πολίτικα από μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνα στο φούρνο και γιαουρτοσάλτσα με δυόσμο και κόλιανδρο (8,50€).
  • Σέμπρικο: Ταλιατέλες με άγρια μανιτάρια, πάστα φουντουκιού και φρέσκια μαύρη τρούφα (12,50€).
  • Χοζεβά Καφέ-Μεζέ: Ρεβύθια με σπανάκι (3€).
  • Η κουζίνα της Αγλαΐας: Συκώτι μοσχαρίσιο με καραμελωμένα κρεμμύδια και ατζέμ πιλάφι (6,90€).
  • Μαστίχα: Γεμιστό κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα ροδιού (12€).
  • Η Νέα Φωλιά: Σαλάτα λάχανο με καπνιστή πανσέτα Καρδίτσας, πιπεριά Φλωρίνης και σως ροδιού (7,50€).
  • Ακαδημία: Κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών και βούτυρο τρούφας (9€).
  • Extravaganza: Ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι, λάδι τρούφας και φρέσκια μαύρη τρούφα (9,50€). 
  • Παπαρούνα: Ταλιατέλες τομάτας από την Τήνο με φρέσκιες καραβίδες και σάλτσα από bisque με ημίλιαστη τομάτα, creme fraiche και φρέσκο σχοινόπρασο (15€).
  • Ίωνος – Στοά Δραγούμη: Βurger με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, γέμιση από χειροποίητο λουκάνικο Τσουμαγιάς, χειροποίητο ψωμί, cheddar, αυγό μάτι, καραμελωμένα κρεμμύδια με πιπερόμελο, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και σαλάτα μεσκλάν με ντοματίνια (10€). Plaisir Brasserie: Φρέσκο φιλέτο τσιπούρας σχάρας, με ζεστή πατατοσαλάτα και μυρωδικά (10€).

Μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία και ώρα, μπορούμε να συμμετέχουμε στην ψηφοφορία, εδώ και να μπούμε σε κλήρωση για να κερδίσουμε προσκλήσεις προβολών, για την κινηματογραφική σεζόν 2016-2017.

Καλή όρεξη!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών