ΕΞΟΔΟΣ

Έρχεται το Lesvos Food Fest!

Το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ της Λέσβου, 14 - 16 Ιουλίου στο Μόλυβο.

11.07.2017| Updated: 25.06.2021
Έρχεται το Lesvos Food Fest!

Το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ της Λέσβου, 14 – 16 Ιουλίου στο Μόλυβο.

Εργαστήρια μαγειρικής στις αυλές του Μολύβου, ντόπιες νοικοκυρές που ετοιμάζουν παραδοσιακές συνταγές, που ρίχνουν στο λάδι τα τυριά, φουρνίζουν τις μυτζήθρες, μαζεύουν την μυριστική τους ρίγανη για την κουζίνα, τα μύγδαλα και τα καρύδια για τις γιορτές, τους αρραβώνες και τους γάμους. Αποξηραίνουν τα λαχανικά τους, ζυμώνουν τον τραχανά και τις χάχλες τους, τα κριθαράκια τους και τους γιοφκάδες, μαζεύουν τα σύκα και φτιάχνουν τα πετιμέζια τους.

Αυτά και άλλα πολλά θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Λέσβο. Μια ζώσα παράδοση που διατρέχει όλες τις γειτονιές και τις αυλές του Μολύβου, από το βορινό μεγάλο καλντερίμι που διασχίζει την παλιά χριστιανική συνοικία του και οδηγεί στην αγορά, κάτω από τα τείχη του κάστρου.

Εκδηλώσεις με ούζο και μεζέδες, με επίκεντρο το αλάτι και το ντόπια βότανα, τις Αδραμυτιανές, τις Κολοβές και τις Λαδολιές που φτιάχνεται το ξακουστό ΠΓΕ λεσβιακό ελαιόλαδο, αλλά και δρώμενα που εμπνέονται από τις σύγχρονες τάσεις και το finger food, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το σήμερα Μια καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε το πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου και να ανακαλύψουμε την πλούσια γαστρονομική του παράδοση.

Για αναλυτικές πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφτείτε το site www.lesvosfoodfest.com

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών