ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Evi Evane»: Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι είναι ελληνικό!

Το εστιατόριο «Evi Evane» της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου και της αδερφής της Μαρίας, απέσπασε το βραβείο «Pudlo Paris – 2017 », ως το καλύτερο …

09.05.2017| Updated: 06.10.2021
«Evi Evane»: Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι είναι  ελληνικό!

Το εστιατόριο «Evi Evane» της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου και της αδερφής της Μαρίας, απέσπασε το βραβείο «Pudlo Paris – 2017 », ως το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας.

Στις 2 Μαΐου 2017, η σάλα του ξενοδοχείου «Four Seasons Hotel George V», στο κέντρο του Παρισιού ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλικής γαστρονομίας για την απονομή των βραβείων του πιο έγκυρου και έγκριτου γαστρονομικού οδηγού, «Pudlo Paris». Ο δημιουργός του, Gilles Pudlowski περιγράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα ίσως με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το εστιατόριο: «Στην καρδιά της Saint-Germain, οι αδερφές Ντίνα και Μαρία Νικολάου, που έχουν αναλάβει την κουζίνα και την σάλα αντίστοιχα, έστησαν μια ταβέρνα την οποία μετέτρεψαν σε μια διακριτική ελληνική γαστρονομική πρεσβεία. Τα καλύτερα ελαιόλαδα, κρασιά από την Πελοπόννησο και τα νησιά, κλασικές και comfort συνταγές που αποθεώνουν επιδέξια την ελληνική παράδοση με τη σοφία, τη σεμνότητα και τον ενθουσιασμό που της αρμόζει. Εμπιστευτείτε τις προτάσεις ημέρας και γευτείτε το φίνο πουρέ ρεβυθιών σερβιρισμένο με χταπόδι κονφί και φράουλες, και τον ταραμά, που είναι ο καλύτερος του Παρισιού, το αβγοτάραχο με ξύσμα λεμονιού, τους ντολμάδες με αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι και σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες και το ελληνικό γιαούρτι και φυσικά τους υπέροχους μπακαλιαροκεφτέδες που είναι το τέλειο ορεκτικό για να μοιραστείτε με την παρέα σας. Εν συντομία, συνδυασμένα με ένα ποτηράκι ούζο για καλωσόρισμα, ιδού ένας χώρος που θα σάς διακτινίσει ευθύς στις Κυκλάδες». «Eυοί ευάν» λοιπόν, κατά το βακχικό επιφώνημα χαράς ή «Evi Evane» με λατινικούς χαρακτήρες, το όνομα του εστιατορίου που εμπνεύστηκαν οι αδερφές Νικολάου το 2005 και που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα γαστρονομικό προορισμό του Παρισιού, για καλό ελληνικό φαγητό. Ελληνικό φαγητό που δεν είναι μόνο το σουβλάκι, ο greek moyzakas και η χωριάτικη σαλάτα, που δεν σερβίρεται σε σάλα με κίονες και απομιμήσεις αγαλμάτων αλλά σε ένα κομψό και λιτό περιβάλλον και με πιάτα που σέβονται και τονίζουν την πρώτη ύλη.

Η Ντίνα Νικολάου ευχαρίστησε όλη την ομάδα του εστιατορίου της και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο γαστρονομικός τουρισμός ξεκινά από τη χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών και σκοπός μας είναι να προϊδεάζουμε θετικά και να “εκπαιδεύουμε” τους μελλοντικούς επισκέπτες της Ελλάδας για το τι πρόκειται να δοκιμάσουν σε ελληνικό έδαφος ώστε να έχουν μέτρο σύγκρισης και άποψη ενώ όταν επιστρέφουν, είμαστε εδώ για να “ενεργοποιούμε” τη νοσταλγία και τις γευστικές τους αναμνήσεις. Στο εστιατόριο εξάλλου δουλεύουμε ελληνικά προϊόντα με τα οποία συστήνουμε τις ελληνικές γεύσεις στο γαλλικό κοινό».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT