ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Ρόδο

Διάσημοι σεφ στο NOBLE TOY ELYSIUM RESORT & SPA.

18.07.2019| Updated: 25.06.2021
Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Ρόδο

Διάσημοι σεφ στο NOBLE TOY ELYSIUM RESORT & SPA.

Αν κάποιος σας ρωτήσει αν γνωρίζετε τι είναι το πισπίλι, το σύνορο και τα ροζέτια πιθανότατα να μην καταλάβετε πως αναφέρεται σε εδέσματα και λιχουδιές της πλούσιας ροδιακής γαστρονομίας. Σίγουρα αναγνωρίζετε βέβαια το μελεκούνι, το ροδίτικο μελάτο παστέλι. Στο 2ο Local Gourmet Festival που διοργανώνεται στο βραβευμένο εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa από 19 έως 23 Ιουλίου θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και να γνωρίσετε από κοντά την τοπική κουζίνα, στην σύγχρονη δημιουργική εκδοχή της. Το φεστιβάλ υποδέχεται Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στον εξωτερικό, οι οποίοι θα συνδημιουργήσουν με την ομάδα του Noble μοναδικά μενού γευσιγνωσίας στη λογική ενός δείπνου για τέσσερα χέρια. Σε κάθε ένα από τα ξεχωριστά δείπνα θα δοκιμάσετε επτά πιάτα, τρία πιάτα με Ελληνικές επιρροές που θα προέρχονται από τον προσκεκλημένο σεφ, τρία πιάτα εμπνευσμένα από τη Ρόδο και θα προέρχονται από την ομάδα του Noble στην οποία είναι επικεφαλής ο Γιώργος Τρουμούχης (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και ο Σταμάτης Μισομικές (Head chef του Noble), και ένα πιάτο που θα φέρνει κοντά τις γαστρονομικές κουλτούρες.

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 19 Ιουλίου με ροδιακά κεράσματα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα. Οι σεφ με θητεία σε σημαντικά εστιατόρια του εξωτερικού έχουν σχεδιάσει εντυπωσιακά μενού, μάλιστα με πολυτελή υλικά. Το Σάββατο 20 Ιουλίου ο Θάνος Φέσκος από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη, που φέτος κατέλαβε την 5η θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο (Worlds 50 Best), θα μαγειρέψει για τους τυχερούς που θα παρευρεθούν στο κομψό εστιατόριο. Την Κυριακή 21 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Έρικ Ιβανίδης από το βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin εστιατόριο Oak στην Γάνδη. Την Δευτέρα 22 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Μάικ Παπαφίλης από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο L’Ambroisie στo Παρίσι. Το φεστιβαλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου με προσκεκλημένο chef τον Αθηναγόρα Κωστάκο από το εστιατόριο Meraki στo Λονδίνο, με διάκριση The Michelin Plate. To Local Gourmet Festival 2019 είναι μία από τις δράσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.


Πληροφορίες: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάντε έγκαιρα την κράτησή σας στο www.localgourmetfestival.com ή επικοινωνόντας με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00).

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών