ΕΞΟΔΟΣ

Γαστρονομικά γυρίσματα, με τον Άγγλο Chef Rick Stein

Το BBC «ψάχνει» τη Θεσσαλονίκη

03.06.2016

Το BBC «ψάχνει» τη Θεσσαλονίκη

Την τελευταία εβδομάδα του Μαϊου, όπως έμαθα κάνοντας ρεπορτάζ για τη γαστρονομία της πόλης, συνεργείο του BBC επισκέφθηκε κάποια μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας (φτάνοντας μέχρι τον Κρόκο Κοζάνης), για να δοκιμάσει και να επιλέξει εστιατόρια και συνταγές για την εκπομπή του διάσημου Άγγλου Chef Rick Stein, που εδώ και καιρό μαγειρεύει τηλεοπτικά στο «Rick Stein’s Long Weekends». Οι Βρετανοί δοκίμασαν την κουζίνα περίπου 40 εστιατορίων και έφυγαν εντυπωσιασμένοι- θα επανέλθουν δριμύτεροι για τα γυρίσματα. Αυτή η επίσκεψη αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πως η Θεσσαλονίκη σιγα σιγά αναδεικνύεται σε εξέχοντα γαστρονομικό προορισμό στο εξωτερικό, με μία πλούσια «καρτέλα», η οποία καλύπτει από ντόπια καλομαγειρεμένα κρέατα, μέχρι θαλασσινά και πολλές πρωτότυπες συνταγές, βασισμένες σε τοπικά προϊόντα.

Τα γυρίσματα του «Rick Stein’s Long Weekends» θα γίνουν από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου και τότε θα μάθουμε ποια πιάτα της συμπρωτεύουσας θα συμπεριληφθούν στη λίστα του διάσημου Chef, δίπλα στο στρούντελ μήλου της Αυστρίας ή το Μπολονέζικο ραγού με ταλιατέλες. Θα είναι η μπουγάτσα της ή τα τρίγωνα Ελενίδη; Κάποιο από τα πιάτα με προβατίνα του «Ofto. The Stolen Lamb» ή ο πατσάς του «Τσαρούχα»; Τα μοντέρνα, ευφάνταστα πιάτα της ή τα ψαρικά και τα θαλασσινά της; Ακούσαμε, πάντως, ότι τους έκαναν μεγάλη εντύπωση τα μύδια της! Εξάλλου, ο Άγγλος Chef φημίζεται για το πάθος του με τα θαλασσινά. Περισσότερα, τον Ιούλιο…

Η σελίδα με την εκπομπή του BBC: www.bbc.co.uk. Τα εστιατόρια του Rick Stein: www.rickstein.com.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών