ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαστρονόμος Νοεμβρίου

Κυκλοφορεί στα περίπτερα με την Καθημερινή της Κυριακής, στις 11/11.

09.11.2018| Updated: 06.10.2021
Γαστρονόμος Νοεμβρίου

Αφιέρωμα: Χειμώνας στην κουζίνα
Οι σεφ του Γαστρονόμου ανανεώνουν την έννοια του ελληνικού comfort food και προτείνουν για το φετινό χειμώνα φαγητά αχνιστά, όπως ραγού με αρνί και ζυμαρικά στο φούρνο και ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χειμωνιάτικα λαχανικά.


Γρήγορα στον καστανά
Εφοδιαζόμαστε με κάστανα και δημιουργούμε ένα εξαίσιο άλειμμα για το ψωμί, μια γλυκόξινη πάστα για κέικ και μαρμελάδα και σαλάτα με λαχανικά και καραμελωμένα κάστανα.


Γιορτινό μενού από τα Βραβεία Ποιότητας 2019
Φίνο finger food από τη Νένα Ισμυρνόγλου, τον Αστέριο Κουστούδη, τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Θοδωρή Παπανικολάου για την απονομή των Βραβείων. Διαλέξαμε τις αγαπημένες μας συνταγές για να τις φτιάξετε και εσείς στήνοντας έναν εξαιρετικό μπουφέ με αιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές.


Το συνταγολόγιο του Νοεμβρίου
Ακολουθώντας το πρόγραμμα πετυχαίνουμε ποικιλία στα γεύματα και πολλά χαμόγελα στο τραπέζι. Απλές και γρήγορες συνταγές για κάθε μέρα όπως τα πικάντικα λεμονάτα ρεβύθια με λουκάνικο.


Στα γρήγορα
Τι θα φάμε το βράδυ; Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος μας ετοίμασε 5 σβέλτες συνταγές για κοτόπουλο στο τηγάνι με ασιάτικες πινελιές, δροσερές σάλτσες και μαρινάδες. Ό,τι πρέπει για βραδινό.


Νέα ελληνική κουζίνα
Ένας λόγος παραπάνω για να μαγειρέψουμε ξανά τα γιουβαρλάκια είναι γιατί ο σεφ Αστέριος Κουστούδης τα ετοίμασε με ξινολάχανο, πράσο και γιαούρτι.


Τα κλασικά του Χριστόφορου Πέσκια
Σε μια από τις πιο αγαπημένες στήλες του περιοδικού ο σεφ μαγειρεύει το all time classic παστίτσιο αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά επιτυχίας.


Ξινόγαλα, αριάνι και κεφίρ
Τα οφέλη τους πολλά. Πώς όμως θα τα εντάξουμε στη διατροφή μας; Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου ετοίμασε smoothie με κεφίρ, πάνκεικ με αριάνι και κασόπιτα με ξινόγαλα για το πρωινό μας.


Χωριάτικη και τον χειμώνα
Αντί για ντομάτα βάζουμε παντζάρια και απογειώνουμε τη σαλάτα μας με τουρσί αγγουράκι, πιπεριές και κάππαρη.


Πουρές από ψητές πατάτες
Τι αρωματικά θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και πώς θα πετύχουμε την τέλεια υφή; Ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου μας δείχνει πως θα μαγειρέψουμε τον τέλειο πουρέ πατάτας.

Poyres


Τα μυστικά του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη
Σπιτικός ζωμός, κρασί, βαλσαµικό, µπαχάρια, αλλά και µπέικον και κάστανα. Ένα περιποιηµένο στιφάδο, ταµάµ για τα καλέσµατα του Νοέµβρη.


Στο ζαχαροπλαστείο
Εκλεκτά γλυκίσµατα, εµπνευσµένα από τις συνταγές, τις πρώτες ύλες και τα αρώµατα του Αιγαίου από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Κυκλοφορεί στα περίπτερα με την Καθημερινή της Κυριακής, στις 11/11.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT