ΕΞΟΔΟΣ

Για να μην αδειάσουν οι θάλασσες…

Τσιπούρα και λαβράκι από τον Αστακό και τη Ναύπακτο, γαύρος και σαρδέλα από την Καβάλα: ντόπια φρέσκα ψάρια, τα οποία επιπλέον θα έχουν αλιευθεί ή καλλιεργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλάπτουν το περιβάλλον ούτε να ταράζουν την ισορροπία της θαλάσσιας ζωής.

22.07.2016

Τσιπούρα και λαβράκι από τον Αστακό και τη Ναύπακτο, γαύρος και σαρδέλα από την Καβάλα: ντόπια φρέσκα ψάρια, τα οποία επιπλέον θα έχουν αλιευθεί ή καλλιεργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλάπτουν το περιβάλλον ούτε να ταράζουν την ισορροπία της θαλάσσιας ζωής.

Η υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και η βιώσιμη αλιεία είναι οι μοναδικοί τρόποι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε σε βάθος χρόνου το δικαίωμα μας ως καταναλωτές να τρώμε υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα – ψάρια. Η ΑΒ Βασιλόπουλος κατανοώντας τα προβλήματα που φέρνει η ανεξέλεγκτη αλιεία στο περιβάλλον συνεργάζεται με τη WWF και τη ΝΗΡΕΥΣ με στόχο την παροχή περιβαλλοντικά υπεύθυνων ελληνικών ψαρικών στους Έλληνες καταναλωτές. Παράλληλα, ενισχύει τη πρωτοβουλία «Υπεύθυνη Αλιεία» που στόχο, ανάμεσα στα άλλα, έχει την προστασία του στόλου γριγρι της Καβάλας που αλιεύει γαύρο και σαρδέλα σύμφωνα με τα πρότυπα της οικολογικής πιστοποίησης αλιείας MSC.

Είναι μια πρακτική ιδιαίτερα σημαντική για εμάς τους καταναλωτές που έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε όχι μόνο τι είναι καλό και ασφαλές προς κατανάλωση αλλά και τον τρόπο που το κάθε προϊόν φτάνει στο τραπέζι μας. Τα ψάρια ιχθυοτροφείου που εκτρέφονται στην Ελλάδα πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε. που εξασφαλίζουν την υγεία των καταναλωτών και είναι και νόστιµα. Είναι μεν πιο λιπαρά από τα ψάρια της ανοικτής θαλάσσης επειδή κινούνται λιγότερο, αλλά είναι οικονοµικότερα και διαθέσιµα όλο το χρόνο. Για να απολαμβάνουμε νόστιμο και φρέσκο ψαράκι, λοιπόν, δεν είναι ανάγκη να αναπτύξουμε σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εμπιστευτούμε τους νόμιμους ιχθυοκαλλιεργητές και να απαιτήσουμε ως καταναλωτές οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία εκτροφής και συσκευασίας των ψαριών να ακολουθούν τα απαραίτητα πρότυπα και τις οδηγίες που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ψαριών στις θάλασσες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών