ΕΞΟΔΟΣ

Γιορτινά μενού με άρωμα Ελλάδας

Κυκλοφορεί την Κυριακή 11/12!

06.12.2016

Κυκλοφορεί την Κυριακή 11/12!

Οι καλύτεροι Έλληνες σεφ εμπνέονται από την παράδοση και ετοιμάζουν ξεχωριστά γιορτινά εδέσματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κύπρο. Ακόμη, ένα μενού-έκπληξη με λιχουδιές από τη Σμύρνη.
(μερικά παραδείγματα)

  1. Μυρωδάτοι λαχανοντολμάδες και χοιρινό μπούτι από την Θεσσαλία δια χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου.
  2. Κολοκυθόσουπα, σαλάτα με αρώματα πορτοκαλιού και «τραγανή» γουρουνοπούλα στο φούρνο από την Πελοπόννησο, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη.
  3. Σούπα με τραχανά και μελωμένο ηπειρώτικο αρνάκι από την Ευδοκία Φυλακούρη και την Νίκη Τρέσσου.
  4. Γεμιστή ορνιθα από την Μακεδονία και από τον Νικόλαο Κατσάνη
  5. Η Αντωνία Ζάρπα μάς κάνει το τραπέζι με σπέσιαλ κόκορα από την Τήνο 
  6. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει νοστιμιές από την Κύπρο και ετοιμάζει την απόλυτη γεμιστή γαλοπούλα
  7. Η Νένα Ισμυρνόγλου μάς μετάφερει στη Σμύρνη με μεζέδες, γεμιστό κόκορα και γλυκόξινα φρούτα στο ταψί.

Επίσης,

Δοκιμάζουμε το ελληνικό μαύρο κοτόπουλο σε 2 σπέσιαλ γιορτινές συνταγές Τυλίγουμε σε φύλλο φιλέτα από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα και ετοιμάζουμε τα νοστιμότερα γιορτινά ρολά.

Ζυμώνουμε με αλεύρι ντίνκελ αρωματικά ψωμιά.

Ετοιμάζουμε θεσπέσιες τάρτες με ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών και εντυπωσιακές σαλάτες με ξηρούς καρπούς και ευφάνταστα ντρέσσινγκ.

Επιδόρπια express για να κλείσουμε εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά το γιορτινό γεύμα.

Και μαζί, Foodie Guide, ο αποσπώμενος οδηγός γεύσης με δεκάδες γιορτινές προτάσεις για εκλεκτές αγορές, εστιατόρια και μπαρ.

Αυτή την Κυριακή με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών