ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γλυκιά άνοιξη

Μένουμε σπίτι και διασκεδάζουμε φτιάχνοντας εύκολα και οικονομικά γλυκά για όλη την οικογένεια. Ένα τεύχος γεμάτο πρωτότυπες συνταγές.

27.03.2020| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Γλυκιά άνοιξη

Μένουμε σπίτι και διασκεδάζουμε φτιάχνοντας εύκολα και οικονομικά γλυκά για όλη την οικογένεια.

Γλυκιά άνοιξη
Ζουμερά κόκκινα φρούτα, δροσερές κρέμες, αέρινες μους, τραγανά σιροπιαστά γλυκά, γεμάτα βουτυράτα αρώματα. H άνοιξη είναι εδώ και δίνει χρώμα και ευωδιές στα γλυκά μας. Mια γιορτή για όλες τις αισθήσεις!


Μπακλαβάς με ξερά φρούτα και φυστίκια


Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και ζελέ κεράσι                                        Μους ανθότυρο με σοκολάτα και γλυκό βύσσινο


Πασχαλινά ζυμώματα από όλη την Ελλάδα
Αν δεν μυρίσει τσουρέκι το σπίτι, δεν έχει φτάσει η Μεγάλη Εβδομάδα. Μαζί και κουλουράκια με σουσάμι, ανεβατά πιτάκια με ανθότυρο, παραδοσιακά μελιτίνια και μυζηθρόπιτα.


Τσουρέκι γεμιστό με μαρμελάδα


                Φογάτσα – Το κερκυραϊκό τσουρέκι                                                             Κρασάτα κουλουράκια με σουσάμι


Σπιτικές πίτες
Κλασικές ή πρωτότυπες, απλές ή πιο σύνθετες, όλες οι πίτες της Νίκης Χρυσανθίδου φέρνουν την άνοιξη στο τραπέζι μας. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο, αφού οι περισσότερες γίνονται με φύλλα του εμπορίου και είναι ιδανικές για το οικογενειακό ή και το γιορτινό σας τραπέζι.


Αρωματική χορτόπιτα με φύλλα κρούστας                                             Κιμαδόπιτα ρολό με ζύμη πατάτας (!)


Κέικ μαρμπρέ: 1 γλυκό – 4 παραλλαγές
Το δίχρωμο κέικ ήταν το πιο μαστόρικο κέικ που έφτιαχναν άλλοτε οι μαμάδες μας. Το χαρακτηριστικό του είναι το μπλέξιμο δύο μειγμάτων, ενός σοκολατένιου και ενός λευκού, έτσι που να σχηματίζονται «νερά», γι’ αυτό και ονομάστηκε και μαρμπλ ή μαρμπρέ, που θα πει «μάρμαρο».


Κλασικό κέικ μαρμπρέ                                                                       Φραουλένιο κέικ μαρμπρέ


Πρωτότυπα σιροπιαστά
Ζουμερά, σιροπιαστά γλυκά, γεμάτα ευωδιές από λεμόνι, πορτοκάλι, καρύδα ή καλό βούτυρο. Μπισκότα, κουρκουμπίνια, καρυδόπιτα, κέικ και κανταΐφι με πλούσια γέμιση καρύδας θα γίνουν ανάρπαστα κεράσματα!


Kανταϊφι με κρέμα καρύδας                                                                Σιροπιαστό κέικ ταψιού με λεμόνι


Σοκολάτα κάθε μέρα
Ταιριάζει με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, με μυρωδικά και βότανα, με καραμέλα και φυσικά με αλκοολούχα ποτά. Η σοκολάτα είναι πάθος και μας ακολουθεί όλο τον χρόνο.


Δροσερό μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και φράουλες          Ταρτάκια σοκολάτας με βερίκοκα κομπόστα


Νηστίσιμες απολαύσεις
Έξι νόστιμα, εύκολα και γρήγορα νηστίσιμα γλυκά σνακ που μπορούμε να φτιάξουμε την περίοδο της Σαρακοστής και τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, αν ακολουθούμε vegan διατροφή ή αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα πιο υγιεινό γλύκισμα.

Ταχινόπιτα με ξερά φρούρα                                                           Μπισκότα με καρύδα και κακάο


                                                                       Κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 27 Μαρτίου


 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών