ΕΞΟΔΟΣ

Γλυκό σεμινάριο στο Sofitel

Η τέχνη της υψηλής γαλλικής ζαχαροπλαστικής σε ένα μάθημα από τον κορυφαίο Γάλλο ζαχαροπλάστη.

26.05.2016

Η τέχνη της υψηλής γαλλικής ζαχαροπλαστικής σε ένα μάθημα από τον κορυφαίο Γάλλο ζαχαροπλάστη.

Ένα διαμέρισμα δεν χωράει τα βραβεία, τα διπλώματα και τις διακρίσεις που ’χει κερδίσει από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ο λόγος για τον Franck Michel, τον διακεκριμένο Γάλλο chef pâtissier που έρχεται στην Ελλάδα για να αποκαλύψει τα μυστικά της τέχνης του στο 9ο σεμινάριο Υψηλής Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής στο Sofitel Athens Airport. Μεταξύ άλλων, θα μας δείξει πώς θα φτιάξουμε γλυπτά από ζάχαρη και θα μας εξηγήσει τις βασικές αρχές για τη σωστή χρήση των υλικών στη ζαχαροπλαστική.

Αν έχετε μπόλικο μεράκι και όρεξη για δημιουργία και γλυκούς πειραματισμούς τότε θα πρέπει να κλείσετε τη θέση σας σύντομα. Το σεμινάριο αφορά επαγγελματίες αλλά και έμπειρους ερασιτέχνες και θα γίνει τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 17:00 στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον καταξιωμένο chef pâtissier, να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του και φυσικά να τον βομβαρδίσουν με τις ερωτήσεις τους. Στο τέλος, θα φύγουν έχοντας αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις και ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Franck Michel

Το 2004 ανακηρύχτηκε MOF, Καλύτερος Ζαχαροπλάστης της Γαλλίας, και το 2006 παγκόσμιος πρωταθλητής Ζαχαροπλαστικής. Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής ο pâtissier ξεκίνησε την καριέρα του ως εκπαιδευόμενος σε ζαχαροπλαστεία και κατάφερε τα τελευταία χρόνια να γίνει ένας από τους κορυφαίους κριτές και καθηγητές υψηλής ζαχαροπλαστικής δίνοντας το «παρών» στις περισσότερες διεθνείς εκθέσεις γαλλικής ζαχαροπλαστικής και σε μεγάλους διαγωνισμούς του κλάδου.

Σημαντικοί σταθμοί στην επαγγελματική σταδιοδρομία του

– Από το 2014, διεθνής σύμβουλος ζαχαροπλαστικής – 2012
– 2014, υπεύθυνος Chef Pâtissier στην περίφημη École Hôtelière της Λωζάννης
– 2012, έκδοση του βιβλίου “Delicieux Caprices”, πρώτο βραβείο της Γαλλικής Εθνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας – Από το 2007, ανεξάρτητος Σύμβουλος και Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής
– 2001- 2007, εκπαιδευτής και οργανωτής επιδείξεων για την εταιρεία DGF
– 1998 – 2001, υπεύθυνος ανάπτυξης της σειράς επιδορπίων, για το FLO Prestige, στο Παρίσι
– 1990 – 1998, υπεύθυνος “Oberweiss Relais Dessert International”, Λουξεμβούργο
– 1983 – 1990, μαθητευόμενος και μετά νέος ζαχαροπλάστης, σε επιφανή γαλλικά ζαχαροπλαστεία

Βραβεία

– Πρώτο βραβείο ατομικό και ομαδικό, στο διαγωνισμό Barletta, 2003 – Φιναλίστ, «Εθνικού Διαγωνισμού Γαλλίας», 2000
– Νικητής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής ζάχαρης, 1997
– Πρώτο βραβείο «Grand Prix Mandarine Napoléon», Γαλλία 1997
– Πρώτο βραβείο διαγωνισμού Arts de la Table Troyes, 1996
– Πρώτο βραβείο «Grand Prix Mandarine Napoléon», Λουξεμβούργο, 1996
– Τρίτο βραβείο Grand Prix de la gourmandise Dijon, 1996

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 45€ κατ’ άτομο, 40€ για φοιτητές και 20€ για ανέργους. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους στο τηλέφωνο 210 60 17 650 ή να στείλουν email στο [email protected] Το σεμινάριο θα είναι στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση ενώ στο τέλος θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών