ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Gout de France: Ημέρα γαλλικής γαστρονομίας

Για 3η χρονιά, η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει! Στις 21 Μαρτίου, περίπου 2000 εστιατόρια σε όλον τον κόσμο, θα προσφέρουν ένα ειδικό μενού, διαφορετικό το καθένα, …

09.03.2017| Updated: 25.06.2021
Gout de France: Ημέρα γαλλικής γαστρονομίας

Για 3η χρονιά, η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει! Στις 21 Μαρτίου, περίπου 2000 εστιατόρια σε όλον τον κόσμο, θα προσφέρουν ένα ειδικό μενού, διαφορετικό το καθένα, εμπνευσμένο όμως από τη γαλλική γαστρονομία. Η καθιέρωση της 21ης Μαρτίου ως μέρα γαλλικής γαστρονομίας ήταν μια πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τον φημισμένο σεφ Alain Ducasse.

Στην Ελλάδα θα συμμετέχουν 65 εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο, Πήλιο, Σίφνο και Κέρκυρα. Τα σετ μενού θα σερβίρονται το βράδυ της 21ης Μαρτίου και θα έχουν φιξ τιμή, ανάλογα με το μενού. Οι τιμές ξεκινάνε από 21 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 120 ευρώ το άτομο. Ανάμεσα στα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι και το Αθήρι, το Pantera Negra, το Oozora, το Balthazar, το Rosebud, το Μαύρο Πρόβατο και πολλά ακόμη. Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα με τα εστιατόρια και τα προτεινόμενα μενού τους εδώ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών