ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Greece’s Finest Foods» στα 15 τετραγωνικά του Γαστρονόμου

Στην καρδιά της πόλης, στο Σύνταγμα, εντός του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, το καινούριο κατάστημα του Γαστρονόμου φιλοξενεί την αφρόκρεμα των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

16.08.2019| Updated: 17.05.2023
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
«Greece’s Finest Foods» στα 15 τετραγωνικά του Γαστρονόμου

Στην καρδιά της πόλης, στο Σύνταγμα, εντός του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, το καινούριο κατάστημα του Γαστρονόμου φιλοξενεί την αφρόκρεμα των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Σε μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, η ομάδα του Γαστρονόμου συγκέντρωσε, με γνώση και συνείδηση, αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομα του νέου καταστήματος: Greece’s Finest Foods. Μερικά από τα πιο διαλεχτά και ποιοτικά προϊόντα της Ελλάδας, που έχουμε εντοπίσει σε βουνοκορφές και ακρογιάλια, που έχουμε ξετρυπώσει αναπάντεχα από κατσάβραχα αλλά και από γυαλιστερούς τουριστικούς προορισμούς. Ένα προς ένα, επιλεγμένα με πλήρη γνώση, και με τη σιγουριά που εξασφαλίζουν τα ταξίδια, η επιτόπια έρευνα και το σε βάθος ρεπορτάζ της ομάδας του περιοδικού.

«Η ιδέα για αυτό το κατάστημα είναι να περιέχει μόνο την αλήθεια του Γαστρονόμου. Να αισθάνεσαι ότι ξεφυλλίζεις τις σελίδες του και σκοντάφτεις επάνω σε παραγωγούς και προϊόντα που έχουν μια ιστορία σεβαστή, προϊόντα μελετημένα, με συνέπεια. Δεν γυρεύουμε απλώς να γεμίσουμε ράφια με παραδοσιακά προϊόντα» εξηγεί ο υπεύθυνος του καταστήματος, Βασίλης Μπαμπανίκας, και συνεχίζει: «Αισθανόμαστε βαθιά ευθύνη απέναντι στους πολλούς ξένους περιηγητές που επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας και, επίσης, οφείλουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στους αναγνώστες του περιοδικού».

Ο νέος Γαστρονόμος δεν θα σας θυμίσει μπακάλικο. Ο χώρος είναι σύγχρονος, ταιριάζει με την retro chic αισθητική του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens. Έχει μεταλλικά, μοντέρνα, σαν κυψέλες ράφια, φορτωμένα με διαλεχτά καλούδια. Πρώτα πρώτα τα κοσμήματα της ελληνικής παραγωγής: διακεκριμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Όχι ένα και δύο, αλλά μια ωραία συλλογή, από terroir, από ποικιλίες, με ανώτερα χαρακτηριστικά και πολυφαινόλες που σπάνε τα κοντέρ. Τα εκλεκτότερα των εκλεκτών. Για παράδειγμα το Pamako από τη χανιώτικη ποικιλία Τσουνάτη, του Πρωτούλη από υπεραιωνόβιες κολοβές ελιές Πλωμαρίου, το αγουρέλαιο Στατήρ από την χαλκιδικιώτικη ποικιλία Καρυδολιά, το αγουρέλαιο ποικιλίας Μάκρης από τον Κύκλωπα στη Θράκη. Στις πιο περίοπτες βιτρίνες μας τα σύμβολα της γαστρονομίας μας: μέλια από τα φετινά θυμάρια, τα καλυμνιώτικα, τα τσιριγώτικα, τα ψαριανά, και φυσικά διαλεχτές ελιές και στιβαρές σταφίδες, τα παντοτινά super foods μας, οι ντομάτες μας οι καμαρωτές σε μορφή σάλτσας με γεύση μυθική, η κάπαρη η αρμυρή νοτισμένη με Αιγαίο. Γεύσεις σπάνιες, αποτύπωμα Ελλάδας: αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τρούφες Φενεού, μαρμελάδα από ορεινά βατόμουρα, αγκιναράκια Τήνου, τετραετούς παλαίωσης ξίδι από σαντορινιό Ασύρτικο και βιοδυναμικός Σιδερίτης από τα Καμβούνια όρη. Λιχουδιές που περιγράφουν ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της γαστρονομίας μας, που εκπλήσσουν ακόμα κι εμάς τους ίδιους, για την ευλογημένη αφθονία αυτού του τόπου. Για το μικρό ψυγείο μας διαλέξαμε μια χούφτα τυριά. Είναι αυτά που η ομάδα του Γαστρονόμου θα μπορούσε να βραβεύει ξανά και ξανά, όπως η γινωμένη κρητική γραβιέρα του Τσιτσιρίδη και το πικάντικο κασέρι Ξάνθης του Χατζηιωαννίδη. Κι ακόμη, μερικά αλλαντικά μικρής διάρκειας ζωής ελλείψει συντηρητικών, αλλά και πέστροφες, σολομοί, χέλια και τόνοι από τις λίμνες και τις θάλασσές μας. Ο συνεργάτης του Γαστρονόμου, ο καλός σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης, επιστρατεύτηκε για να διαλέξει από τα κορυφαία αμπελοτόπια μας τα μεγαλύτερα κρασιά. Από Ασύρτικα και Ξινόμαυρα μέχρι εξέχουσες Ρετσίνες, και αποστάγματα φρέσκα και παλαιωμένα, που αστράφτουν από μαεστρία και πυκνό περιεχόμενο.


 Καταστήματα:

Βουλής & Μητροπόλεως 15, Αθήνα εντός ξενοδοχείου Electra Metropolis, Τ/211-41.10.236
Κηφησίας 41 – 43, εμπορικό κέντρο Avenue, εντός υπεραγοράς Σκλαβενίτη, Τ/211-18.24.912

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών