ΕΞΟΔΟΣ

Home sweet home

Μια μοναδική συλλογή με τα αγαπημένα comfort γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου, αλλά και πασχαλινά ζυμώματα από όλον τον κόσμο, τα κέικ της...καραντίνας, ανοιξιάτικα γλυκά με φράουλες και τυρογλυκά του Αιγαίου.

03.04.2020
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Μια μοναδική συλλογή με τα αγαπημένα comfort γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου, αλλά και πασχαλινά ζυμώματα από όλον τον κόσμο, τα κέικ της…καραντίνας, ανοιξιάτικα γλυκά με φράουλες και τυρογλυκά του Αιγαίου.

Τα αγαπημένα comfort γλυκά του Στέλιου
Μια ωραία τελετουργία ας ξεκινήσει: φορέστε ποδιά, μπείτε στην κουζίνα και δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο δημιουργικό πεδίο της ζαχαροπλαστικής. Τα γλυκά που σας προτείνουμε είναι εύκολα, απλά, με λίγα υλικά και χωρίς πιθανότητα αποτυχίας.


Μωσαϊκό                                                                                               Πλούσιο δίχρωμο μπράουνι με τυρί κρέμα


Πασχαλινά ζυμώματα
Τώρα που ο χρόνος στο σπίτι είναι πολύς, ευκαιρία να κατακτήσουμε την τέχνη του ζυμώματος. Θα γίνουμε μάστορες στις απαιτητικές ζύμες με μαγιά, στα ωραία, αφράτα τσουρέκια. Εμείς ανατρέξαμε στις παραδόσεις των λαών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ευρώπης, που φημίζονται για τα γλυκά ψωμιά τους, και σας προτείνουμε 8 πασχαλινές συνταγές δοκιμασμένες και έγκυρες.


Challah – Το εβραϊκό τσουρέκι                                                     Babka με καρύδια, σταφίδες και κανέλα


Schnecken – Ρολά ζύμης με σταφίδες και καρύδια                Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα τυριού και σταφίδες


Tα κέικ της καραντίνας
Σπάμε τη ρουτίνα του «Μένουμε σπίτι» σκαρώνοντας κέικ για το πρωινό μας ή για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό καφέ. Με απλά υλικά και χωρίς δύσκολες τεχνικές, θα μας ανταμείψουν με τη γεύση και την ευκολία τους.


Κέικ φυστικιού                                                                                    Κέικ ψωμιού με κακάο και φουντούκια


Φράουλες: Οι ωραίες της άνοιξης
Από τον Φεβρουάριο ξεμύτισαν οι πρώτες φράουλες, αλλά δεν συγκρίνονται με τις ανοιξιάτικες σε άρωμα και γλύκα. Τώρα που είναι στα καλύτερά τους, απολαύστε τες όσο περισσότερο μπορείτε.
Tούρτα φράουλας                                                                              Τάρτα με φράουλες


Ζελέ φράουλας με κομματάκια φράουλας                                 Πάβλοβες με φράουλες


Τα τυρογλυκά του Αιγαίου
Tα κρητικά λυχναράκια, τα μελιτίνια της Σαντορίνης, οι μελόπιτες της Μυκόνου και ένα σωρό άλλα αιγαιοπελαγίτικα πασχαλινά γλυκίσματα αποθεώνουν τα φρέσκα τυριά της άνοιξης. Παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα τόσες όσες σχεδόν και τα νησιά του νότιου Αιγαίου.


Mελιτίνια Σαντορίνης                                                                       Μελόπιτα Μυκόνου


 Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν με την «Καθημερινή της Κυριακής» στις 5 Απριλίου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών