ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αφρόκρεμα των ελληνικών τροφίμων σε 15 τ.μ.

Μικρό, αλλά περιεκτικό, το νέο κατάστημα του «Γαστρονόμου», εντός του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, είναι μια άσκηση θάρρους και ταυτόχρονα ένα γεωμετρικό παράδοξο, αφού καταφέρνει να χωρέσει την ελίτ των ελληνικών προϊόντων, καθώς και τη γνώση και την εμπειρία της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, σε μόλις 15 τ.μ.

25.10.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλεξάνδρος Αντωνιάδης
Η αφρόκρεμα των ελληνικών τροφίμων σε 15 τ.μ.

Μικρό, αλλά περιεκτικό, το νέο κατάστημα του «Γαστρονόμου», εντός του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, είναι μια άσκηση θάρρους και ταυτόχρονα ένα γεωμετρικό παράδοξο, αφού καταφέρνει να χωρέσει την ελίτ των ελληνικών προϊόντων, καθώς και τη γνώση και την εμπειρία της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, σε μόλις 15 τ.μ.

 

«Μα έχουμε τέτοιον καπνιστό σολομό στην Ελλάδα;» αναρωτιόμαστε κάθε φορά που δοκιμάζουμε τα ψαρικά του Λάκωνα Γεροντίδη.

«Βρίσκομαι στα 1.400 μ. υψόμετρο και πίνω άγρια μέντα και μελισσόχορτο, καλλιεργημένα βιοδυναμικά. Θα σου φέρω να δοκιμάσεις», μου έγραφε στο μήνυμά της η Νένα Δημητρίου από τα ανεμοδαρμένα Καμβούνια όρη, όταν επισκέφτηκε την εταιρεία παραγωγής βοτάνων Corphes.

«Θα του άξιζε να του δίνουμε βραβείο ποιότητας ξανά και ξανά του Μανούσου Τσιτσιρίδη, και μόνο γι’ αυτή τη θεσπέσια γραβιέρα του», μονολογούσε η Βιβή Κωνσταντινίδου καθώς κολάτσιζε στο γραφείο. Όλα τα αρτιζανάλ τοπικά προϊόντα που μας εντυπωσίασαν με την αυθεντική νοστιμιά τους και των οποίων τα ίχνη ακολουθήσαμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας για να δούμε πώς και από ποιους παράγονται, αυτά που βραβεύσαμε, καθώς και άλλα που θα άξιζαν βραβείο, τα βάλαμε στη ζωή μας και ύστερα στα ράφια του καταστήματος του «Γαστρονόμου», που άνοιξε πριν από περίπου έναν χρόνο εντός της υπεραγοράς Σκλαβενίτη στο Avenue Μall.

Δεν πέρασε ένας χρόνος, κι ένα νέο, δεύτερο κατάστημα, το «Greece’s Finest Foods – Γαστρονόμος», άνοιξε τις πόρτες του στην ωραία πιάτσα της Μητροπόλεως, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens. Μοντέρνο, καλόγουστο και στιλάτο –είναι άλλωστε μέρος ενός υπέρκομψου ξενοδοχείου–, με πρόσοψη και πατώματα μαρμάρινα, βεραμάν κυψελωτά ράφια και μια σκάλα που οδηγεί στο εσωτερικό του Electra.

Φιλοδοξία μας είναι αυτή την πόρτα να τη διαβούν κι αυτά τα σκαλοπάτια να τα ανεβοκατέβουν όχι μόνο οι αναγνώστες του περιοδικού και οι Έλληνες foodies, αλλά και οι αλλοδαποί επισκέπτες της χώρας. Εδώ θα βρουν τα καλύτερα των καλύτερων, προϊόντα νόστιμα και ποιοτικά, που συμπυκνώνουν παράδοση και καινοτομία. Με λίγα λόγια, την αφρόκρεμα των ελληνικών τροφίμων σε ένα κατάστημα περιεκτικό, που θα καθρεφτίζει τον πλούτο και τη δυναμική της εγχώριας παραγωγής.

Διαλεχτά προϊόντα με Βραβείο Ποιότητας

«Στα 15 τετραγωνικά αυτού του καταστήματος θα συμπεριλάβουμε την αλήθεια του “Γαστρονόμου”. Να αισθάνεται κανείς ότι ξεφυλλίζει τις σελίδες του και σκοντάφτει πάνω σε παραγωγούς και προϊόντα που έχουν μια ιστορία σεβαστή, μελετημένα και με συνέπεια. Δεν γυρεύουμε απλώς να γεμίσουμε ράφια με παραδοσιακά προϊόντα», εξηγεί ο υπεύθυνος του καταστήματος, Βασίλης Μπαμπανίκας. Ξεκινήσαμε εκ του ασφαλούς, με προϊόντα παραγωγών που δεν μας απογοήτευσαν ποτέ: το Δάκρυ του Πεύκου, τη σπουδαία Ρετσίνα του Κεχρή, το παλαιωμένο ξίδι Ασύρτικο από τη Γαία Οινοποιητική, τα τυριά του Ασούτη από την Άνδρο, τα πρωτόλαδα του Στατήρα, τα θυμαρόμελα της οικογένειας Κοπανέζου, τις θασιώτικες θρούμπες του Βελουιτίνου, το απόσταγμα οίνου του Παρπαρούση. Έχουμε ήδη φτιάξει μια μακριά λίστα και με άλλα εξαιρετικά τρόφιμα, όμως, ταξιδεύοντας και ανακαλύπτοντας, ο κατάλογος ολοένα και θα μεγαλώνει…

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, Βουλής και Μητροπόλεως 15, Σύνταγμα, Τ/211-41.10.236. Καθημερινά 09.00-21.00 εκτός Κυριακής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών