ΕΞΟΔΟΣ

Η εμπειρία που λέγεται Quique Dacosta

Ένα απογειωτικό μενού 16 πιάτων απολαύσαμε στα πλαίσια των 4hands event που διοργανώνει το μπουτίκ ξενοδοχείο Kensho στη Μύκονο.

26.09.2017| Updated: 25.06.2021
Η εμπειρία που λέγεται Quique Dacosta

Ένα απογειωτικό μενού 16 πιάτων απολαύσαμε στα πλαίσια των 4hands event που διοργανώνει το μπουτίκ ξενοδοχείο Kensho στη Μύκονο. Ο φιλοξενούμενος Ισπανός star chef Quique Dacosta ένας από τους σπουδαιότερους chef στον κόσμο και βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin, παρουσίασε στις 14 Σεπτέμβρη μαζί με τον Executive Chef του Kenshō Restaurant Γιώργο Στυλιανουδάκη και τον pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο ένα εντυπωσιακό μενού 16 πιάτων.

8 από αυτά ήταν signature πιάτα του Ισπανού σεφ, κι είχαν σκοπό να «διηγηθούν» την ιστορία και την φιλοσοφία του Dacosta, χτίζοντας τον κορμό του μενού επάνω στον οποίο αναπτύχθηκαν τα πιάτα που επιμελήθηκαν οι δύο καταξιωμένοι Έλληνες ομόλογοί του. Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς η μινιμαλιστικής νοστιμιάς διάσημη γαρίδα του Dacosta, παρουσιασμένη σαν ένα «δώρο της θάλασσας» και από τον ίδιο, το μεστό γευστικά ρύζι iberico μέσα σε στάχυ, όπως επίσης το συγκλονιστικό αυγό ποσέ με κρέμα στάκας του Στυλιανουδάκη και το γαστρίν, το μινωϊκό μπακλαβά του Χρονόπουλου που μας έκανε να παραμιλάμε. Σπάνια ευκαιρία και μοναδική εμπειρία, που ευχόμαστε να συνεχιστεί και στο μέλλον με τα 4hands events που καθιέρωσε εφέτος το Kensho αποδεικνύοντας έμπρακτα την υψηλή γαστρονομική κατεύθυνση που επιδιώκει το εστιατόριό του.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών