ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ετήσια Vedema της Σαντορίνης αυτή την Κυριακή

Για έβδομη χρονιά διοργανώνεται από την ομάδα του κορυφαίου κυκλαδίτικου εστιατορίου Selene η σαντορινιά Vedema την Κυριακή.

30.03.2018| Updated: 22.01.2022
Η ετήσια Vedema της Σαντορίνης αυτή την Κυριακή

Για έβδομη χρονιά διοργανώνεται από την ομάδα του κορυφαίου κυκλαδίτικου εστιατορίου Selene η σαντορινιά Vedema την Κυριακή 1η Απριλίου στο χώρο του εστιατορίου Selene Meze and Wine στον Πύργο. Για μία μόνο μέρα όλα τα οινοποιεία του νησιού συμμετέχουν στην έκθεση, με σκοπό να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του τελευταίου τρύγου, τους καρπούς του παλαιότερου ελληνικού αμπελώνα. Ασύρτικο, Αηδάνι και Αθήρι, Μαυροτράγανο, Μανδηλαριά από τη σοδειά του 2017 αλλά και κάποιες ετικέτες παλιότερων ετών θα ανοιχτούν στα ποτήρια των επισκεπτών. Η Vedema είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους επαγγελματίες και σομελιέ του νησιού να καταλήξουν στις λίστες κρασιού των εστιατορίων που εργάζονται λίγο πριν το ξεκίνημα άλλης μιας απαιτητικής σεζόν στο νησί. Οι «πρωτοετείς», που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στη Σαντορίνη, μπορούν να μυηθούν στις διαφορές των Ασύρτικων από κάθε παραγωγό, να αναγνωρίσουν τις χάρες από τα Νυχτέρια, να δοκιμάσουν σπουδαία vinsanto. Εκτός από τους επαγγελματίες όμως, η Vedema αποτελεί και μια ξεχωριστή εκδήλωση με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς όλα τα οινοποιεία σε ένα συμπυκνωμένο τουρ, σε μια εποχή που οι επιλογές διασκέδασης στο νησί είναι περιορισμένες, καθώς  είναι περίοδος προετοιμασίας. Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και θα διαρκέσει από 12.00 έως 19.00.

ΥΓ. Μιλώντας με την υπεύθυνη και σομελιέ των εστιατορίων Selene και Selene Meze and Wine Γεωργία Τσάρα μάθαμε πως η κομψή σάλα του Selene θα ανοίξει φέτος την 1η Μαΐου. Στην κουζίνα επικεφαλής ο ταλαντούχος σεφ Πάνος Τσίκας. Ανυπομονούμε!

Πληροφορίες: Εσταιτόριο Selene Meze and Wine, Πύργος, Σαντορίνη, Τ/ 22860-22.249.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών