ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η καλοκαιρινή Κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο»

Στο νέο βιβλίο του Γαστρονόμου ο Αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους, Μοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός, μας μυεί στην αγιορείτικη κουζίνα του καλοκαιριού μέσα από 30 συναρπαστικές συνταγές.

31.07.2020| Updated: 30.04.2024
«Η καλοκαιρινή Κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο»

Στο νέο βιβλίο του Γαστρονόμου «Η Καλοκαιρινή Κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο», που κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Αυγούστου με την «Καθημερινή», ο Αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους, Μοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός, μας μυεί στην αγιορείτικη κουζίνα του καλοκαιριού μέσα από 30 συναρπαστικές συνταγές με θαλασσινά, λαχανικά, όσπρια, αλλά και ψάρια. Ένα παράθυρο στην υγιεινή, παραδοσιακή, μοναστική κουζίνα του Αυγούστου, τη σοφά μοιρασμένη μεταξύ νηστείας και κατάλυσης.

Αμιγώς εποχική, πληθωρική και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα, η κουζίνα του Αγίου Όρους κουβαλάει τη σοφία χιλιετιών, είναι παραδοσιακή, αλλά παράλληλα ανταποκρίνεται πλήρως στις διατροφικές επιταγές του σήμερα και στο περιβαλλοντικό αίτημα για βιωσιμότητα, εποχικότητα και τοπικότητα.

Το βιβλίο είναι μια σπαρταριστή συλλογή με καλοκαιρινά αγιορείτικα φαγητά, μια πρωτότυπη εργασία του Μοναχού Επιφάνιου, με την επιμέλεια της ομάδας του «Γαστρονόμου». Με τα απλά υλικά του καλοκαιριού, θα γευτούμε γεύσεις κοφτερές, ιδιάζουσες και συγχρόνως οικείες, με μια γλύκα, μια θέρμη που αγκαλιάζει.

«Βασικό χαρακτηριστικό της αγιορείτικης κουζίνας είναι το αργό μαγείρεμα. Υπάρχει το fast food, το slow food και το καλογερικό», εξηγεί ο γέρων Επιφάνιος. «Δεν υπάρχει άγχος, βιασύνη. Το καλό φαγητό θέλει τον χρόνο του.»

To βιβλίο «Η Καλοκαιρινή Κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο»,

κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Αυγούστου με την «Καθημερινή».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT