ΕΞΟΔΟΣ

Η μαγειρική ως συνάντηση

Την τρυφερή ιστορία του Κορεάτη σεφ Jiho Im διηγείται το ντοκιμαντέρ «Περιπλανώμενος σεφ».

23.01.2020

Την τρυφερή ιστορία του Κορεάτη σεφ  Jiho Im διηγείται το ντοκιμαντέρ «Περιπλανώμενος σεφ». 

Ο σεφ αναζητώντας μνήμες της μητέρας του, ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, μαζεύει βότανα, χορταρικά και άλλα υλικά και συναντά γυναίκες νοικοκύρες με τις οποίες μοιράζεται τις κατσαρόλες και το τραπέζι. Κατόπιν γυρνάει στις σύγχρονες κουζίνες και ενσωματώνει ότι έμαθε σε εκλεπτυσμένα πιάτα. Η τελική πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι να  δημιουργήσει μέσα σε μόλις 24 ώρες 108 νέα πιάτα –αριθμός σημαδιακός για τους βουδιστές– ως φόρο τιμής στη θετή του μητέρα.

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ έγινε στη κατάμεστη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο προβολές στον κινηματογράφο Δαναό στις 18 & 19 Γενάρη. Την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ακολούθησε μπουφές από την κορεατική πρεσβεία, όπου η σεφ Kangju An σέρβιρε σούσι και japchae (νουντλς με κρέας και λαχανικά, η συνταγή εδώ). 

Η τελευταία ευκαιρία να δείτε το ντοκιμαντέρ είναι την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr

 

 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών