ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Θεσσαλονίκη μαγειρεύει για το BBC

Ο Άγγλος Chef Rick Stein στη συμπρωτεύουσα για γυρίσματα

21.07.2016| Updated: 25.06.2021

Ο Άγγλος Chef Rick Stein στη συμπρωτεύουσα για γυρίσματα

Από το Σέμπρικο μέχρι το «Μία Φέτα» και από τα τρίγωνα Ελενίδη μέχρι το Δάκρυ του Πεύκου του Οινοποιείου Κεχρή, η Θεσσαλονίκη θα καλύψει μία ολόκληρη εκπομπή του γνωστού Άγγλου Chef Rick Stein, το «Rick Stein’s Long Weekends», που προβάλλεται από το BBC. Τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν την Κυριακή 24 Ιουλίου και θα διαρκέσουν για περίπου μία εβδομάδα, μέχρι και την Κυριακή 31 του μήνα, καλύπτοντας διάφορα κομμάτια της γαστρονομίας της συμπρωτεύουσας και κοντινών περιοχών.

Η πρώτη «αναγνωριστική» επίσκεψη του συνεργείου του BBC στη Θεσσαλονίκη έγινε στα τέλη του περασμένου Μαϊου. Οι συντελεστές της εκπομπής επισκέφθηκαν περίπου 40 εστιατόρια της πόλης, αλλά και σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, για να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα.

image

Ο καιρός πέρασε, μήνας των γυρισμάτων είχε οριστεί ο Ιούλιος και την ερχόμενη Κυριακή η Θεσσαλονίκη υποδέχεται και πάλι όλο το συνεργείο του BBC, μαζί και τον ίδιο τον Rick Stein, ο οποίος φαίνεται να έχει γοητευθεί από την πόλη και το γαστρονομικό της κομμάτι (σ.σ. σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη ως «μία υπέροχη πόλη φαγητού»). Ο ίδιος προτείνει, επίσης, ως στάση το εστιατόριο Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου, με τον πασίγνωστο πια τηγανητό μπακαλιάρο. Το Fish & Chips είναι, άλλωστε, το… «εθνικό» φαγητό της Αγγλίας και ο Stein είναι λάτρης των θαλασσινών.

Πέρα από τα σημεία αυτά, επισκέψεις του Chef χάριν των γυρισμάτων της εκπομπής θα πραγματοποιηθούν και στο Δέλτα του Αξιού για γευσιγνωσία και μαγειρική μυδιών και στη Νάουσα για τα ροδάκινά της και για παρασκευή σχετικών συνταγών. Μέσα στην πόλη, γυρίσματα θα γίνουν συνολικά σε δέκα μαγαζιά, αντιπροσωπευτικά της θεσσαλονικιώτικης και μεσογειακής κουζίνας. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο Ναυτικός Όμιλος, η μπουγατσερί του Μπαντή, το Ουζομεζεδοπωλείο «Το Ελληνικό», το Παντοπωλείο Delicatessen και το ουζερί «Τομπουρλίκα».

Από εκεί και πέρα, ο Άγγλος Chef θα εστιάσει και σε μνημεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης όπως ο Λευκός Πύργος, θα συνεργαστεί μαγειρικά με την κ. Βέφα Αλεξιάδου (σ.σ. ο ίδιος έχει πολλά βιβλία της στα ράφια του), θα κάνει χαμάμ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα ανατολικά της πόλης, βόλτα στο Θερμαϊκό με ένα από τα πλωτά της μπαρ, θα πάει ακόμη και στο Sasa Bar για να του πουν το… φλιτζάνι!

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών