ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορυφαίες εμπειρίες fine dining τώρα και στο σπίτι μας

Τα καλύτερα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της πόλης φτάνουν στην πόρτα μας delivered by efood.

08.12.2020| Updated: 25.06.2021
Κορυφαίες εμπειρίες fine dining τώρα και στο σπίτι μας

Delivered by efood

Τα καλύτερα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της πόλης φτάνουν στην πόρτα μας delivered by efood.

Σίγουρα περνάμε ένα πολύ δύσκολο διάστημα, με ασυνήθιστες συνθήκες που έχουν επηρεάσει τον τρόπο ζωής μας. Ό,τι μέχρι χθες ήταν φυσικό και αυτονόητο είναι είτε υπό αίρεση είτε απαγορευμένο. Το να βγεις με τον σύντροφό σου, με φίλους, με την οικογένειά σου, το να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας ανταλλάσσοντας ευχές για μια γιορτή, μια επιτυχία στη δουλειά ή ένα σπουδαίο προσωπικό επίτευγμα, μοιάζει με σενάριο που έχει μπει στο συρτάρι. Ή μήπως όχι;

Νέες μορφές, νέες τεχνολογίες, νέες υπηρεσίες αναδύθηκαν τα τελευταία χρόνια για να μας βγάλουν από το «τούνελ» της απελπισίας, να μας δώσουν πρακτικές λύσεις στην καθημερινότητά μας, αλλά και να μας βοηθήσουν να κάνουμε ξανά αυτά που μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση, όπως το να απολαύσουμε ένα δείπνο στο αγαπημένο μας εστιατόριο. Αυτή η υπηρεσία και αυτή η τεχνολογία έχει όνομα. Είναι το efood, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς προσθέτοντας νέες επιλογές και ειδικά στο κομμάτι του fine dining συνεργάζεται πλέον με κορυφαία εστιατόρια και επιχειρήσεις που μέχρι πρότινος δεν έκαναν ντελίβερι. Εμείς απλά πατάμε το φίλτρο delivered by efood, βλέπουμε τα συνεργαζόμενα καταστήματα, επιλέγουμε το μενού, παραγγέλνουμε, και το efood αναλαμβάνει το delivery με τους δικούς της διανομείς.

Πάνω στην ώρα -να συμπληρώσω- γιατί αρχίζουμε να βιώνουμε σύνδρομα στέρησης! Μας λείπουν τα στέκια μας, το εξαιρετικό φαγητό, η δημιουργικότητα που βάζουν οι αγαπημένοι μας σεφ στα πιάτα τους, η ποικιλία των υλικών, οι συνδυασμοί γεύσεων και αρωμάτων. Και ακόμα μας λείπει η αίσθηση της καλοπέρασης και της φροντίδας, η ψυχική διάθεση που συνοδεύει μια έξοδο σε εστιατόριο, η ανυπομονησία και το στοιχείο της έκπληξης όταν φτάνει ένα ωραίο πιάτο στο τραπέζι. Γιατί να τα στερηθούμε όλα αυτά όταν μπορούμε, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, να τα έχουμε στο σπίτι μας;

Μια ωραία σκηνοθεσία επιβάλλεται. Στρώνουμε καλό τραπεζομάντηλο, ανάβουμε κεριά, επιμελούμαστε το ντύσιμό μας σαν να επρόκειτο να βγούμε, βάζουμε μουσική να παίζει και χαζεύουμε τις επιλογές. Ο Γιάννης Λουκάκος στο Ψωμί & Αλάτι at home μας προτείνει απίθανα πιάτα ψημένα στη σχάρα που δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα έτρωγα στο σπίτι μου, όπως την picanha από Black Angus με σάλτσα chimichuri, και το σιγομαγειρεμένο κουνέλι fois gras με πουρέ πατάτας και κρέμα κάστανο, σε σάλτσα από μπέικον, με Μαυροδάφνη και κοκκάρια.

 

Αν η διάθεσή μας είναι πιο έθνικ, ευτυχώς υπάρχει το Izakaya, το πιο funky γιαπωνέζικο της πόλης. Λατρεύω τα fusion πιάτα του, τις μοντέρνες ερμηνείες που δίνει στην ιαπωνική κουζίνα. Ξεκινάω με dumplings με κοτόπουλο, kimchi cabbage, μανιτάρια και καλαμπόκι, συνεχίζω με κάποιο από τα house special rolls (σκοπός μου είναι να τα δοκιμάσω όλα σιγά σιγά) και ολοκληρώνω με udon με μοσχάρι, μανιτάρια, σπανάκι, σπαράγγια και green chili.

Για μια στιβαρή (σχεδόν θεσμική, θα έλεγα) γαστρονομική εμπειρία θα πόνταρα στο Blue Pine, το ιστορικό γαλλικό ρεστοράν της Κηφισιάς. Σερβίρει κλασική, παραδοσιακή, αφοπλιστικά νόστιμη, γαλλική κουζίνα, όπως βοδινό Βουργουνδίας, πάπια πορτοκάλι και μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Μαδέρα. Γύρω από τα «κυρίως» που θα επιλέξω θα «χτίσω» και το υπόλοιπο μενού και σε λίγο θα απολαύσω στο σπίτι ένα γιορτινό επίσημο δείπνο!

Για έμφαση στο κρέας και ειδικά για κρέας ψημένο στη σούβλα, δεν υπάρχει καλύτερο από το Spit Jack. Στρώνω ξύλινα μεγάλα πλατό στο τραπέζι για να υποδεχτούν την απίθανη cracking porcetta και την ζουμερή ψητή μισή πάπια με τα συνοδευτικά τους (επιλέγω corn on the cob και sweet potato salad) και αναπαριστώ στην εντέλεια την παιχνιδιάρικη «toshare» εμπειρία που αποκομίζεις όταν τρως στην παρεϊστικη ροτισερί το Συντάγματος.

Και για επιδόρπιο, κάποια από τις δημιουργίες του ταλαντούχου chef patissier Δημήτρη Οικονομίδη από το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο του Dimitris Economides Athens. Ό,τι και να επιλέξει κανείς δεν θα πέσει έξω. Είναι ένας τελειομανής ζαχαροπλάστης με σπάνια προσήλωση στη λεπτομέρεια και στη λεπτότητα των συνδυασμών. Η τάρτα λεμόνι του με μαρέγκα είναι σίγουρα από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) της Αθήνας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών