ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης made in China!

Μια κινέζική πόλη 18 εκατομμυρίων κατοίκων γεύτηκε μυρωδάτους ντοματοκεφτέδες και σιροπιαστό μπακλαβά.

16.11.2016| Updated: 25.06.2021

Μια κινέζική πόλη 18 εκατομμυρίων κατοίκων γεύτηκε μυρωδάτους ντοματοκεφτέδες και σιροπιαστό μπακλαβά.

Δεκαεπτά ημέρες κράτησε το φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας στη μακρινή πόλη της Κίνας, Γκουανγκζου και απ’ ό,τι μάθαμε είχε τρομερή επιτυχία. Για πρώτη φορά οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά πιάτα φτιαγμένα από τη σεφ Στέλλα Σπανού, η οποία σχεδίασε ένα μενού-εισαγωγή στην ελληνική κουζίνα. Το μενού περιλάμβανε από μελιτζανοσαλάτα και ντολμάδες μέχρι σουτζουκάκια και ραβανί με μαστίχα Χίου. Πολλοί σεφ είχαν την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τα νόστιμα μυστικά της ελληνικής κουζίνας από τη σεφ. Έτσι, οι ίδιοι πειραματίστηκαν και έφτιαξαν κουλούρι Θεσσαλονίκης και ψωμιά με λιαστή ντομάτα και φέτα.

Η πρωτοβουλία έτυχε θερμής υποδοχής από τους food bloggers της περιοχής αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το κοινό αυτό ήρθε σε επαφή με την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.

Για το φεστιβάλ συνεργάστηκαν το Γενικο Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη Γκουανγκζου, το γραφείο ΕΟΤ Κίνας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και εταιρείες εισαγωγής κρασιού και ελαιολάδου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών