ΕΙΔΗΣΕΙΣ

La vie est Belle Amie στη Σύρο

Συριανά μαγειρέματα: η δωρική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα κι οι κοσμοπολίτικες συναναστροφές της Ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης κι η Συριανή κουζίνα με την οποία μεγάλωσε, έρχονται για …

21.03.2016| Updated: 25.06.2021
La vie est Belle Amie στη Σύρο

Συριανά μαγειρέματα: η δωρική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα κι οι κοσμοπολίτικες συναναστροφές της Ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης κι η Συριανή κουζίνα με την οποία μεγάλωσε, έρχονται για να βεγγερίσουν την Πέμπτη 24 Μαρτίου στην κουζίνα του σεφ Χρήστου Τζιέρα, στο πανέμορφο νεοκλασικό Belle Amie στο Πασαλιμάνι. Οι δυο σεφ θα βάλουν στις μαρμίτες τους τα καλούδια που παράγει η Σύρος, και θα βγάλουν τις πιο δημοφιλείς συνταγές της, παρουσιασμένες στην απόλυτη ομορφιά τους, μόλις διακριτικά πειραγμένες, μέσα από ένα μενού 14 πιάτων. 

Τρυφερά βλαστάρια, τσίμπες από λάχανο κι ολόγλυκα, Συριανά ντοματάκια, μαζί με κρίταμα, κάπαρη κι ελιές τσακιστές θα νοστιμίσουν τα πιάτα, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο, πολυπολιτισμικό χαρακτήρα αυτής της νησιώτικης και αστικής μαζί κουζίνας. Βουτιά στη θάλασσα της Σύρας για καλκάνια κι αχινούς, φούσκες και πεταλίδες, αναφορές στα εθιμικά χοιροσφάγια της με τα περίφημα μαραθολουκάνικα, αλλά και στην ανεπτυγμένη αγελαδοτροφία της που ευθύνεται για το ασύγκριτο τυρί Σαν Μιχάλη, τα φρέσκα γροθοτυράκια και την πικάντικη γραβιέρα. Ένα πρωτότυπο μενού γεμάτο νοστιμιές με έντονο couleur locale, με ρεμπέτικες πενιές, και συνοδεία από τα κρασιά που παράγει το τοπικό οινοποιείο, το Ασύρτικο “Σαν τα Μάραθα” και την ερυθρή Φάμπρικα. Ο επίλογος, διανθισμένος με γλυκές αναφορές στην παράδοση του νησιού, βασίζεται στα μαστιχωτά λουκούμια, τις αμυγδαλένιες χαλβαδόπιτες και τους αφράτους, ολόλευκους μπιζέδες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών