ΕΞΟΔΟΣ

«Let Us Do The Cooking»

H ομάδα των σεφ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία μαγειρεύει για εμάς

23.12.2020

Η αρχή έγινε με το High Tea. Για κάποιους το απογευματινό τσάι στο Winter Garden ήταν μια συνηθισμένη ιεροτελεστία, που φρόντιζαν να απολαύσουν χωρίς ιδιαίτερη αφορμή. Πλέον με την υπηρεσία «Tea me Away» η εμπειρία του τσαγιού, φτάνει στο δικό μας σαλόνι. Σε μια τριώροφη ορντεβριέρα μπαίνουν αλμυρά και γλυκά εδέσματα, όπως μπριός βουτύρου με σολομό, roast beef σε οκτάσπορο ψωμί και σάλτσα ταρτάρ, ένα Ρaris-Brest με φιστίκι, cannelés με βανίλια και ρούμι, και πόσα άλλα mignardises, δηλαδή νοστιμιές σε μέγεθος μπουκιάς. Μπορούμε να τα παραλάβουμε από το Concierge του ξενοδοχείου με προσυνεννόηση μιας ώρας, 11.00-19.00, καθημερινά. Η πιο πρόσφατη υπηρεσία, που ονομάζεται Let Us Do The Cooking αφορά την προετοιμασία ενός πλήρους γεύματος, για έξι άτομα που επιμελείται ο Executive chef των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George, Αστέριος Κουστούδης. Ο ίδιος και η ομάδα του ετοιμάζουν το τραπέζι φτιάχνοντας ένα μενού που περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο μαζί με την γαρνιτούρα και την σάλτσα του, αλλά και επιδόρπιο. Το μενού έρχεται έτοιμο για σερβίρισμα μέσα σε πυρίμαχες πορσελάνες (σκεύη τα οποία μπορείτε να κρατήσετε). Δεν μπορώ να ξεχάσω την φινετσάτη πρασόπιτα με γραβιέρα Άνδρου που έφτασε σε μας, με λεπτό άρωμα αλλά μεστή νοστιμιά, από τα χέρια του Αστέριου, ή την εκκωφαντικής νοστιμιάς Paris-Brest με αφράτο σου και απαλή κρέμα φιστίκι, σε οικογενειακό μέγεθος δια χειρός Ευγένιου Βαρδακαστάνη. Ήταν δυο μόνο από τις συνταγές που δοκιμάσαμε για να επιβεβαιώσουμε το ήδη γνωστό: φαγητό εξαιρετικής ποιότητας, με εγγυημένο αποτέλεσμα επιτυχίας, με την υπογραφή σημαντικών σεφ, όπως είναι ο Κουστούδης αλλά και ο chef patissier Βαρδακαστάνης. Σε αυτά προσθέστε και την σφραγίδα του κορυφαίου ξενοδοχείου που ξέρει πώς να καλομαθαίνει τους καλεσμένους του. Από κλασικές ελληνικές συνταγές, όπως υπέροχες πίτες με τραγανό φύλλο, ή αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, μέχρι θαλασσινά και ψάρια ή ευρωπαϊκές σπεσιαλιτέ, ένα από τα πέντε προτεινόμενα μενού σίγουρα καλύπτει τις ανάγκες σας. Είναι ιδανική λύση για τις ημέρες που έχουμε προσκεκλημένους. Ιδανικά χρειάζεται παραγγελία 2 ή και περισσότερες μέρες νωρίτερα. Για τις ημέρες των γιορτών είναι διαθέσιμα διαφορετικά μενού, με πολυτελή υλικά, όπως αρμόζει στις περιστάσεις.

Δείτε τα όλα τα μενού www.gbroofgarden.gr/el/experiences
Παραγγελίες τηλεφωνικά καθημερινά 11.00-20.00 στο 210 33 30748.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών