ΕΞΟΔΟΣ

Μακαρόν με γεύση… Ελλάδας

Αλήθεια, τι γεύση θα είχε το μακαρόν αν το φτιάχναμε με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα;

22.01.2018| Updated: 25.06.2021
Μακαρόν με γεύση… Ελλάδας

Αλήθεια, τι γεύση θα είχε το μακαρόν αν το φτιάχναμε με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα;

Στον πολυχώρο Yolenis πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του διαγωνισμού για το καλύτερο ελληνικό μακαρον ( le meilleur macaron grec). Ο Γάλλος πρέσβης Christophe Chantepy (η αγάπη του για τη γαστρονομία μας είναι γνωστή μιας και μαγείρεψε για το γιορτινό τεύχος του Γαστρονόμου) μας καλωσόρισε σημειώνοντας οτι ο διαγωνισμός θα γίνει η γέφυρα που θα ενώσει τη διαφορετική γαστρονομική κουλτούρα των δύο χωρών.

Ο σεφ της πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann μας εξήγησε τους βασικούς κανόνες του: Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου 25 συμμετέχοντες από κάθε πόλη θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Οι 4 συνταγές που θα ξεχωρίσουν θα δώσουν το εισιτήριο στους εμπνευστές τους για τον τελικό που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο ίδιος ο σεφ Jean-Marie Hoffmann, ενώ μερικοί από τους σεφ – ζαχαροπλάστες που συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή, είναι ο Γιώργος Αυγέρος, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, η Ντίνα Νικολάου και ο Στέλιος Παρλιάρος. Πληροφορίες και αιτήσεις εδώ και στο [email protected]. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France και είναι ανοικτή σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας.

Στο τέλος της παρουσίασης ο σεφ Δημήτρης Χρονόπουλος μας έδειξε τα μυστικά παρασκευής του μακαρόν: δυνατό ανακάτεμα, καλός φούρνος και όρεξη για δημιουργία.

Καλή επιτυχία!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών