ΕΞΟΔΟΣ

Μακαρόν με γεύση… Ελλάδας

Αλήθεια, τι γεύση θα είχε το μακαρόν αν το φτιάχναμε με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα;

22.01.2018

Αλήθεια, τι γεύση θα είχε το μακαρόν αν το φτιάχναμε με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα;

Στον πολυχώρο Yolenis πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του διαγωνισμού για το καλύτερο ελληνικό μακαρον ( le meilleur macaron grec). Ο Γάλλος πρέσβης Christophe Chantepy (η αγάπη του για τη γαστρονομία μας είναι γνωστή μιας και μαγείρεψε για το γιορτινό τεύχος του Γαστρονόμου) μας καλωσόρισε σημειώνοντας οτι ο διαγωνισμός θα γίνει η γέφυρα που θα ενώσει τη διαφορετική γαστρονομική κουλτούρα των δύο χωρών.

Ο σεφ της πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann μας εξήγησε τους βασικούς κανόνες του: Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου 25 συμμετέχοντες από κάθε πόλη θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Οι 4 συνταγές που θα ξεχωρίσουν θα δώσουν το εισιτήριο στους εμπνευστές τους για τον τελικό που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο ίδιος ο σεφ Jean-Marie Hoffmann, ενώ μερικοί από τους σεφ – ζαχαροπλάστες που συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή, είναι ο Γιώργος Αυγέρος, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, η Ντίνα Νικολάου και ο Στέλιος Παρλιάρος. Πληροφορίες και αιτήσεις εδώ και στο [email protected]. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France και είναι ανοικτή σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας.

Στο τέλος της παρουσίασης ο σεφ Δημήτρης Χρονόπουλος μας έδειξε τα μυστικά παρασκευής του μακαρόν: δυνατό ανακάτεμα, καλός φούρνος και όρεξη για δημιουργία.

Καλή επιτυχία!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών