ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την Καθημερινή της Κυριακής: Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το πάρτι της χρονιάς

Σούσι για τον μπουφέ (και όχι μόνο με ωμό ψάρι) Όχι άλλα ταρτάκια και βολ-ο-βαν! Θα ετοιμάσουμε ιδιαίτερα και πρωτότυπα μεζεδάκια για τον μπουφέ. Θα …

18.12.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Με την Καθημερινή της Κυριακής: Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το πάρτι της χρονιάς

Σούσι για τον μπουφέ (και όχι μόνο με ωμό ψάρι)

Όχι άλλα ταρτάκια και βολ-ο-βαν! Θα ετοιμάσουμε ιδιαίτερα και πρωτότυπα μεζεδάκια για τον μπουφέ. Θα φτιάξουμε σούσι και μάλιστα νιγκίρι (για να μην δυσκολευτούμε με τα φύκια και το τύλιγμα). Χωρίς να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα, χωρίς πολύωρα και κουραστικά μαγειρέματα θα απολαύσουμε ζουμερές μπουκίτσες αρωματικού ρυζιού με μαρινάτα και παστά ψαράκια, φίνα θαλασσινά και δροσερά λαχανικά.

Θα μάθουμε την τεχνική των Ιαπώνων για το πλάσιμο του ρυζιού και θα πάρουμε ιδέες από την Νένα Ισμυρνόγλου και τον Χριστόφορο Πέσκια για να τα ετοιμάσουμε με γαρίδες, με καπνιστό λαβράκι, με ομελέτα, αβοκάντο αλλά και χταπόδι και με γαύρο μαρινάτο.

Αν θέλουμε και είμαστε εξοικειωμένοι με τα ωμά ψαράκια, θα τα ετοιμάσουμε με ολόφρεσκο λεπτοκομμένο σολομό, καυτερή πάστα γουασάμπι και σχοινόπρασο. Θα σας προτείνουμε τα ποτά που θα τα συνοδεύσουμε και όχι δεν εννοούμε το σάκε.

Σούσι νιγκίρι λοιπόν για να έχουμε όλο το χρόνο για να διασκεδάσουμε και να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά.

Ο Πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί στις 22/12 με την Καθημερινή της Κυριακής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT