ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mεγάλη εβδομάδα στο ΙΤ Restaurant Με Μακεδονικό Χαλβά και Ταχίνι

Νηστεύουμε αλλά νηστεύουμε με γεύση και περίσσια νοστιμιά. Mε τον Μακεδονικό Χαλβά και το ταχίνι, τα απόλυτα ελληνικά superfood, ο νεαρός αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος σεφ …

11.04.2017| Updated: 06.10.2021
Mεγάλη εβδομάδα στο ΙΤ Restaurant Με Μακεδονικό Χαλβά και Ταχίνι

Νηστεύουμε αλλά νηστεύουμε με γεύση και περίσσια νοστιμιά. Mε τον Μακεδονικό Χαλβά και το ταχίνι, τα απόλυτα ελληνικά superfood, ο νεαρός αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος σεφ Ηλίας Σταυρόπουλος, δημιουργεί ξεχωριστά, νηστίσιμα πιάτα. Στο γνωστό, κολωνακιώτικο και κομψό εστιατόριο της Σκουφά, δοκιμάσαμε υπέροχες μπρουσκέτες με γαρίδες και μους ταραμά, ρεβυθοκεφτέδες με μακεδονικό ταχίνι και ταμπουλέ και μια αρωματική χορτόπιτα με εξαιρετικά νόστιμο και τραγανό φύλλο. (Ο σεφ μάς είπε ότι στη ζύμη βάζει και σιμιγδάλι και «περνάει» το φύλλο από το τηγάνι για να έχει αυτό το αποτέλεσμα).

Συνεχίσαμε με δροσερή σαλάτα με κινόα, ντοματίνια, αβοκάντο και μακεδονικό ταχίνι. Τα κύριως πιάτα ήταν ένα μελωμένο κριθαρότο γαρίδας, αρωματισμένο με σαφράν και χταπόδι με βαλσαμικό και τη συνοδεία πουρέ μελιτζάνας και φίνα πατατάκια. Οσο για το επιδόρπιο; Κλασικός σοκολατένιος κορμός με Μακεδονικό Χαλβά, ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς! Το νηστίσιμο μενού μπορούμε να το απολαύσουμε στο ΙΤ μέχρι το Πάσχα.


ΙΤ : Σκουφά 29,Κολωνάκι, Tηλ: 210-36.35.773.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών