ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια υπεραγορά γεύσης, το σύγχρονο μπακάλικο του «Γαστρονόμου»

«Βήμα» σε άγνωστους στο αθηναϊκό κοινό παραγωγούς, αλλά και μια ευρεία γκάμα ποιοτικών επιλογών προσφέρει το κατάστημα του «Γαστρονόμου», που θα λειτουργεί από σήμερα στην υπεραγορά του «Σκλαβενίτη» εντός του Avenue Mall.

06.12.2018| Updated: 25.06.2021
Μια υπεραγορά γεύσης, το σύγχρονο μπακάλικο του «Γαστρονόμου»

Πηγή: www.kathimerini.gr

«Βήμα» σε άγνωστους στο αθηναϊκό κοινό παραγωγούς, αλλά και μια ευρεία γκάμα ποιοτικών επιλογών προσφέρει το κατάστημα του «Γαστρονόμου», που θα λειτουργεί από σήμερα στην υπεραγορά του «Σκλαβενίτη» εντός του Avenue Mall. 1.159 προϊόντα από 130 παραγωγούς βρίσκονται ήδη στα ράφια και στις προθήκες ενός σύγχρονου μπακάλικου, στη διάθεση όσων δεν αρκούνται σε τυποποιημένες λύσεις: θέλουν να μυρίσουν, να δοκιμάσουν, να ρωτήσουν περισσότερα για την προέλευση και τη σύσταση, τον τρόπο καλλιέργειας και παρασκευής των προϊόντων που θα βάλουν στο πιάτο τους. Μέλι, λάδι, μπαχαρικά, αλάτι, βότανα, παξιμάδια, μαρμελάδες, παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανάδες, χυλοπίτες, κους κους, κουλούρια, χαλβάδες, αρτοποιήματα, ελιές, βιολογικό κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, όπως και μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών, προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, που έχουν εν πολλοίς παρουσιαστεί στο περιοδικό ή (και) διακριθεί με βραβεία «Γαστρονόμου», τίθενται πλέον στην κρίση του καταναλωτικού κοινού.

«Εχουμε μια καλή γνώση των ελληνικών προϊόντων, την οποία αποκτήσαμε από την καθημερινή μας επαφή με τους παραγωγούς και τις δοκιμές τροφίμων», εξηγεί στην «Κ» λίγο πριν από την έναρξη των εγκαινίων ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, κ. Αγγελος Ρέντουλας, «δεν αλλάζουμε ιδιότητα, απλώς αξιοποιούμε όσα μάθαμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια». Η πρωτοβουλία γεννήθηκε εντός της «Καθημερινής» και αγκαλιάστηκε από τον «Σκλαβενίτη», που για τρεις μήνες προετοίμαζε τον χώρο κατάλληλα.

Ποιος ήταν ο παλαιότερος σεφ και κατ’ επέκτασιν σύμβουλος του δημοφιλούς περιοδικού; Ο Χριστόφορος Πέσκιας ή ο Στέλιος Παρλιάρος;

«Θέλουμε να εξελιχθούμε στον σύνδεσμο μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών», αναφέρει στην «Κ» ο Βασίλης Μπαμπανίκας, που θα αναλάβει τα ηνία του εγχειρήματος χάρη στην πολυετή εμπειρία του στον κλάδο, καθώς υπήρξε ο ιδιοκτήτης του βιολογικού μπακάλικου «Ευοί Ευάν» στον Πειραιά. Ο ίδιος προτρέπει κάθε ενδιαφερόμενο παραγωγό να έρθει σε επαφή μαζί του. «Αρχικά, για να γνωριστούμε προσωπικά, αφού αυτό αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια σχέση εμπιστοσύνης». Ο κ. Μπαμπανίκας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συντάκτες του «Γαστρονόμου» για να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία, να συστήνουν η μία στην άλλη πλευρά πρόσωπα και εταιρείες, να επαναξιολογούν τις παλιές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.kathimerini.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT