ΕΞΟΔΟΣ

Νέα σελίδα για τον σεφ Αλέξανδρο Καρδάση

Το εστιατόριο Αθήρι κλείνει τον κύκλο του και ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης σχεδιάζει τα επόμενα βήματα.

03.06.2020

Μετά από δεκαέξι χρόνια λειτουργίας, με τα τέσσερα πρώτα στον Κορυδαλλό και τα υπόλοιπα στον Κεραμεικό, το Αθήρι, το εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση, κλείνει τον κύκλο του. Ο σεφ σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα του. «Στα σχέδιά μας ήταν μια αλλαγή και ο κορωνοϊός λειτούργησε σαν κίνητρο. Δουλεύουμε μια νέα ιδέα. Πάντα με επίκεντρο την ελληνική κουζίνα. Νομίζω ότι στην εθνική μας κουζίνα θα έπρεπε να εστιάσουμε όλοι, οργανωμένα και στοχευμένα, χωρίς να έχει σημασία αν θα είναι comfort, street food ή fine dining». Η φιλοσοφία του νέου του project είναι «να μπορεί ο κόσμος να δοκιμάζει περισσότερα πράγματα χωρίς να πληρώνει μια περιουσία». Επίσης, μιλάει για ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και την καλλιέργεια της γης, που με κάποιον τρόπο σκοπεύει να συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών