ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο δεύτερος τόμος του βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την Καθημερινή

Το ταξίδι στη Μαδαγασκάρη του Στέλιου Παρλιάρου συνεχίζεται... Στον δεύτερο τόμο, φτάνει στα δυτικά της χώρας, στο βασίλειο του κακάο και ετοιμάζει άλλες 35 συνταγές με άρωμα βανίλιας και γεύση σοκολάτας.

12.11.2019| Updated: 25.06.2021
Ο δεύτερος τόμος του βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την Καθημερινή

Το ταξίδι στη Μαδαγασκάρη του Στέλιου Παρλιάρου συνεχίζεται… Στον δεύτερο τόμο, φτάνει στα δυτικά της χώρας, στο βασίλειο του κακάο και ετοιμάζει άλλες 35 συνταγές με άρωμα βανίλιας και γεύση σοκολάτας.

Η βόρεια Μαδαγασκάρη είναι μια διχοτομημένη χώρα. Στα ανατολικά βρίσκεται το βασίλειο της βανίλιας, στα δυτικά αυτό του κακάο.

Από την Αντσιρανάνα στον βορρά μέχρι την πόλη Αμπάντζα, ακριβώς απέναντι από το ηφαιστειογενές νησί Νόζι Μπε, η κοιλάδα που διατρέχει ο ποταμός Σαμπιράνο είναι η μήτρα της Μαδαγασκάρης – η «κοιλία» από όπου γεννιούνται οι πιο πολύτιμοι καρποί της: το πιπέρι, ο καφές, η μανιόκα, η εβέα, το δέντρο του καουτσούκ, το ζαχαροκάλαμο, οι μπανάνες, τα αρωματικά φυτά. Κυριαρχούν όμως τα κακαόδεντρα.

Με την επιστροφή του Στέλιου Παρλιάρου στην Ελλάδα η έμπνευση για τις γλυκές δημιουργίες του δεν άργησε να έρθει. Μας παραδίδει σε αυτόν τον δεύτερο τόμο 35 μοναδικές συνταγές που σε καθεμία πρωταγωνιστεί η Μαδαγασκάρη. 

Από πλάκες σοκολάτας με «χαβιάρι» βανίλιας, μέχρι εντυπωσιακές black forest.

Aπό μπακλαβά και ρυζόγαλο μέχρι μπάρες με αμυγδαλόπαστα, κέικ με κάστανα και σοκολατένια γλυκά σε στρώσεις. 

Μην το χάσετε! Tην Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την Καθημερινή. 

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών