ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο διαγωνισμός «Φωτογραφία και φαγητό» τελείωσε

Εμείς σας προκαλέσαμε και εσείς μαγειρέψατε “νόστιμες φωτογραφίες”.

28.03.2018| Updated: 25.06.2021
Ο διαγωνισμός «Φωτογραφία και φαγητό» τελείωσε

Εμείς σας προκαλέσαμε και εσείς μαγειρέψατε “νόστιμες φωτογραφίες”. Η απήχηση ήταν μεγάλη και συνολικά το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος έλαβε 2.459 φωτογραφίες από αναγνώστες που αγαπούν το φαγητό όσο και τη φωτογραφία. Λήψεις με φυσικό φωτισμό, συνθέσεις still life, μελετημένες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, δουλειές που αγγίζουν το επίπεδο των επαγγελματιών φωτογράφων επιβεβαίωσαν τη απήχηση του αντικειμένου ανάμεσα στους φωτογράφους όλων των ηλικιών. Μετά την επιλογή και προβολή μέρος των φωτογραφιών στον ΦΩΤΟγράφο Μαρτίου, ήρθε και η σειρά μας. Παραθέτουμε λοιπόν τις τρεις που επιλέξαμε, με εξαιρετική δυσκολία ομολογουμένως! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

“Αυτή η απλή τριφτή μηλόπιτα, που την απολαμβάνεις με το κουτάλι, συνδυάζει τις γεύσεις και τα αρώματα που αγαπώ”, λέει η Ευγενία Τρούσα από την Κέρκυρα, για τη φωτογραφία της, η οποία έχει και το δικό της food blog (handmade littletreats). Αντιμετωπίζει το φαγητό και τη φωτογραφία με τον ίδια αγάπη και φαντασία, ενώ το μυστικό της επιτυχίας για εκείνη είναι να βάζεις και λίγο από τον εαυτό σου σε κάθε συνταγή.

“Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, κοντά στα Χριστούγεννα. Φωτογραφίζω για λογαριασμό ενός cafe/restaurant. Αρχικά στο πιάτο είχε μόνο το γλυκό και το φρούτο. Στην πορεία ήρθαν και τα υπόλοιπα”, αναπολεί η Αναστασία Γραμματικοπούλου από την Κομοτηνή, μόνιμη κάτοικος Ρόδου, η οποία αν και ασχολείται με τη φωτογραφία από τα νεανικά της χρόνια, με το φαγητό ως θεματική καταπιάνεται από την περασμένη άνοιξη, αφού τη θεωρεί άκρως συναρπαστική.

Η Δέσποινα Παρτικαράκου είναι 22 χρονών και έχει τη χαρά να εξασκεί το επάγγελμα που έχει σπουδάσει, τη φωτογραφία. “Στη συγκεκριμένη φωτογραφία χρησιμοποίησα τεχνητό φωτισμό σε στούντιο με στόχο όμως να θυμίζει φυσικό φως. Τα πάντα στήθηκαν με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να πετύχω το τελικό αποτέλεσμα που ήθελα.”

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών