ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δημήτρης Κατριβέσης πάει Τήνο για ένα Thama

Την Πέμπτη 9/7 είναι η επίσημη πρεμιέρα του Thama, του νέου εστιατορίου του Δημήτρη Κατριβέση στη Χώρα της Τήνου.

03.07.2020| Updated: 25.06.2021
Ο Δημήτρης Κατριβέσης πάει Τήνο για ένα Thama

Την Πέμπτη 9/7 είναι η επίσημη πρεμιέρα του Thama, του νέου εστιατορίου του Δημήτρη Κατριβέση στη Χώρα της Τήνου.

Δεν πρόκειται για έθνικ εστιατόριο, αν αυτό αναρωτιέστε. Ο Δημήτρης Κατριβέσης δεν πήγε στην Τήνο τυχαία. Οι ντόπιες πρώτες ύλες από τους μικρούς παραγωγούς του νησιού μπαίνουν στο στόχαστρό του. Οι συνταγές της Τήνου γίνονται αφορμή. Tradinnovation χαρακτηρίζει το στυλ του φαγητού. Πρόκειται για μια έξυπνη προσέγγιση, out of the box, της τηνιακής κουζίνας, που κάποιες φορές δεν είναι καν κυριολεκτική. Εννοείται ότι ο Κατριβέσης θα κάνει τα δικά του. Κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών, βρήκαμε με πολύ ενδιαφέρον στο ίδιο πιάτο να συνυπάρχουν η Τήνος με το Περού – το αγαπημένο του σεφ -, την Ισπανία, την Ιαπωνία.

Κι έτσι οι κουζίνες του κόσμου συναντούν γαστρονομικά για πρώτη φορά την Τήνο. Στην κουζίνα μαγειρεύει μια μπριγκάντα από 7 άτομα. Δοκιμάσαμε τα πρωτόλεια πιάτα, τις αρχικές ιδέες, που τις επόμενες μέρες εξελίχθηκαν, ώσπου τελικά στήθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον, γαργαλιστικός κατάλογος που περιλαμβάνει από καρίκι καπνιστό (ντόπιο μπλε τυρί ωριμασμένο σε κολοκύθα) και ζεστές ελιές με χοντρό αλάτι, πιπέρι και αγγουράκι πίκλα, μέχρι αυγοτάραχο με ξίδι από τηνιακό μέλι, χαμομήλι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αγκινάρες στα κάρβουνα με ξίδι από σύκο. Υπάρχουν επίσης κάποια ωμά, όπως καρπάτσιο μόσχου με μουστάρδα αχλάδι, κριτσανιστούς σπόρους ελιάς, τραγανό πεπεροντσίνο και karashi μίσο, αλλά και πιο «προκλητικά» πιάτα, όπως χυλωμένος φιδές με χτένια, γαρίδες, τελλίνες και mojo verde, και φρουτάλια με λούζα από φαγκρί και χαβιάρι.

Το ψωμί φτιάχνεται με δική του συνταγή με προζύμι από πετιμέζι σύκου σε ένα ντόπιο φούρνο που δεν χρησιμοποιεί βελτιωτικά και πρόσθετα, η χρήση ανοιχτής φωτιάς με κάρβουνα κυριαρχεί στην κουζίνα, θα υπάρχει μενού degustation αλλά και μικρά πιατάκια σε στιλ τάπας, επιλογή από premium κρέατα. Επίσης και ψάρια με το κιλό τα οποία θα ψήνονται στο josper, θα τηγανίζονται ολόκληρα ή θα γίνονται στον ατμό με συνοδεία από εποχικά χόρτα και πατάτες μαγειρεμένες σε θαλασσινό νερό. Όλος ο αμπελώνας της Τήνου περιλαμβάνεται στη wine list, παρέα με διεθνή κρασιά, και πολλά δροσιστικά κοκτέιλ. Κι όλα αυτά μπροστά στη θάλασσα, σε έναν πανέμορφο, άνετο χώρο, island chic αισθητικής, με μια ευρύχωρη, ανοιχτή κουζίνα με πολύ μοντέρνο στήσιμο που παγιδεύει το βλέμμα, αποσπώντας σε ακόμα κι από τη θάλασσα.

Λεωφ. Σταυρού Κιονίων, Τήνος, Τ/22830-29.021

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών