ΕΞΟΔΟΣ

Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το πάρτι της χρονιάς

Στον Πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή 65 ιδέες για το ρεβεγιόν με ελάχιστο ή καθόλου μαγείρεμα.

18.12.2019
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Χωρίς να ανάψουμε φούρνο ή μάτια και χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, ετοιμάζουμε τάπας που θα ταιριάξουν με όποιο ποτό, κρασί ή απόσταγμα πίνουν οι καλεσμένοι μας. Προμηθευόμαστε βασικά υλικά όπως αλλαντικά, τυριά, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και αρτοσκευάσματα και κάνουμε πρωτότυπους και ευφάνταστους συνδυασμούς, κατάλληλους για κάθε ποτό.

Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει συνοδευτικά για κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά, σαμπάνια και αφρώδη. Και αν οι καλεσμένοι είναι του ούζου ή του τσίπουρου; Θα σερβίρουμε επτά μεζέδες που δεν χρειάζονται μαγείρεμα ή μεγάλη προετοιμασία. Ακόμα όμως και το ρούμι ή το ουίσκι ή το τζιν ή η βότκα βρίσκουν τα συνοδευτικά τους.

Σερβίρουμε παλαιωμένο ρούμι με καπνιστό φιλέτο μαύρου χοίρου ή μπρουσκέτα με μανιτάρια και κάστανα, ενώ για τη βότκα συνδυάζουμε ξινόκρεμα και μπρικ.

Μπόνους, εύκολες συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ και τα συνοδευτικά τους tapas.

Ο Πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί στις 22/12 με την Καθημερινή της Κυριακής.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών