ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γαστρονόμος μαγειρεύει για τις πιο ωραίες Κυριακές μας

Πρωτότυπα γιουβέτσια για τα οικογενειακά τραπέζια! Ακόμα, ενθύμιον ναυτικόν Σύρου με μεζέδες-έκπληξη, λιχουδιές με ντομάτα και απίθανα γλυκά με μήλα

11.09.2020| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Ο Γαστρονόμος μαγειρεύει για τις πιο ωραίες Κυριακές μας

 

Ετοιμάζουμε, Κυριακάτικα γιουβέτσια, το απόλυτο «comfort» φαγητό που τρώγεται αυστηρά με οικογένεια και φίλους και στην ώρα του, δηλαδή ζεστό και μελωμένο. Με το πιο ελληνικό ζυμαρικό, το κριθαράκι, καλοκαιρινά λαχανικά αλλά και αρνί, μοσχάρι, κοτόπουλο, ακόμα και σκορπίνες.

 

Επισκεπτόμαστε τον ταρσανά της Σύρου, τον αρχαιότερο εν ενεργεία στην Ελλάδα και μαγειρεύουμε το φαγητό των εργατών ανάμεσα σε παλιές βάρκες και ξύλα που μοσχοβολούν μεράκι και ιστορία.

 

Αιχμαλωτίζουμε το κατακόκκινο χρώμα, τη γλυκόξινη γεύση και το σπιρτόζικο άρωμα της ντομάτας σε πυκνές σάλτσες και πικάντικες μαρμελάδες ώστε να την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Την βάζουμε σε μυρωδάτα ριζότο, απίθανες τάρτες, τηγανητά σνακ, μπρουσκέτες και δροσερές σούπες ή σε απίθανες ωμές σάλτσες.

 

Οι δροσερές σπανιόλικες σούπες, παρακαταθήκη των Αράβων και της μεσανατολίτικης κουζίνας, από τον Δημήτρη Κοντόπουλο. Με μόνα εργαλεία ένα μαχαίρι και έναν πολυκόφτη.

 

Γλυκά με μήλα, κλασικά και αγαπημένα, στο βάζο, σε πίτες και τάρτες από τον Στέλιο Παρλιάρο.

 

*Ο Γαστρονόμος Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 13/09 στα περίπτερα μαζί με την Καθημερινή.

 

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT