ΕΞΟΔΟΣ

Ο Γαστρονόμος μαγειρεύει γιορτινά!

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για καιρό. Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

03.12.2018

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για καιρό.

  • Γεμιστά πουλερικά: Ιδιαίτερες γεμίσεις, πρωτότυπα γλάσα και σπέσιαλ σάλτσες και γαρνιτούρες για καπόνι, κόκκορα, όρνιθα και φραγκόκοτα.
  • Η γαλοπούλα του 2018: Ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοιμάζει την πιο… μπρούτζινη εκδοχή για την “πρωταγωνίστρια” της γιορτής. Μαζί, και μια παρέλαση από εδέσματα που θα την πλαισιώσουν μοναδικά.
  • Γλυκόξινα μαγειρέματα: Κυδώνια, μήλα, ρόδια, κάστανα, εσπεριδοειδή σε πρωτότυπους γιορτινούς συνδυασμούς. Από τάρτα και σούπα μέχρι ριζότο και σαλάτα.
  • Τα μυστικά του αγριογούρουνου: Ένα ψητό-έκπληξη και τρεις επιπλέον τρόποι να μαγειρέψουμε το γιορτινό κρεατικό. Από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη.
  • Έθνικ χοιρινά: Από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία, ξεχωριστές προτάσεις από τον Δημήτρη Κοντόπουλο για το χριστουγεννιάτικο χοιρινό.
  • Χριστούγεννα εκ των ενόντων: Ένα απόγευμα γιορτινό, μια παρέα φίλων μαγειρεύει.
  • Ιταλικά αρτοποιήματα: Κλέβουμε ιδέες από το παραδοσιακό συνταγολόγιο των Ιταλών για να να αντικαταστήσουμε το ψωμί στο γιορτινό τραπέζι.
  • Τάρτες και πίτες της γιορτής: Απλά υλικά, ξεχωριστό αποτέλεσμα.
  • Σούπες… διπλές: Δύο σούπες στο ίδιο πιάτο; Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
  • Μαγειρική με άγρια μανιτάρια: Ανακαλύπτουμε τα δώρα των ελληνικών δασών και τα δοκιμάζουμε σε ξεχωριστές συνταγές.
  • Φέτα και στις γιορτές: το εθνικό μας τυρί σε γιορτινό αμπαλάζ.
  • Παγωμένα επιδόρπια: Δροσερά γλυκίσματα για το φινάλε της γιορτής! Από τον Στέλιο Παρλιάρο.

 

Μην χάσετε το μεγαλύτερο τεύχος της χρονιάς!

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών