ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο σπουδαίος Γερμανός σεφ Thomas Bühner για δύο βράδια στο The Zillers

O Thomas Bühner που έχει τιμηθεί με τρία αστέρια Michelin, έρχεται στην Aθήνα για ένα four hands dinner με τον Παύλο Κυριάκη.

15.12.2022
Ο σπουδαίος Γερμανός σεφ Thomas Bühner για δύο βράδια στο The Zillers

Έχοντας κατά νου την ως τώρα πορεία του Thomas Bühner είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από ένα τεστ που έκανε σ’ ένα κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού τελειώνοντας το σχολείο. Του έδωσε τρεις πιθανές προοπτικές. Να γίνει αρτοποιός, μάγειρας ή αγρότης. Εκείνος διάλεξε, και η συνέχεια ήρθε να επιβεβαιώσει την επιλογή του. Ο Γερμανός σεφ, που αυτή τη φορά έρχεται στη χώρα μας καλεσμένος του executive chef του The Zillers, Παύλου Κυριάκη, βρέθηκε πλάι σε σημαντικούς συμπατριώτες του, όπως ο Jörg Müller και ο Harald Wohlfahrt πριν αναλάβει το La Table στο Ντόρτμουντ. Εκεί πήρε το πρώτο και το δεύτερό του αστέρι Michelin. Το τρίτο ήρθε στο La Vie στο Όσναμπρουκ, του οποίου υπήρξε επικεφαλής από το 2006 μέχρι το 2018 που έκλεισε. Έκτοτε ο ίδιος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως guest/σύμβουλος σεφ και ομιλητής, ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε ετοιμάζει, εκτός Ευρώπης αυτή τη φορά, το La Vie by Thomas Bühner: το νέο του δημιούργημα θα ανοίξει στην Ταϊπέι, μια ασιατική μητρόπολη που μετράει πάνω από τριάντα μισελενάτα εστιατόρια, το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το The Zillers έχει καλέσει αρκετούς σημαντικούς σεφ της παγκόσμιας σκηνής στην Αθήνα
Ο Παύλος Κυριάκης, executive chef του The Zillers

Το να αφήνει τη φυσική γεύση των πρώτων υλών να λάμψει ήταν πάντα βασικό κομμάτι της μαγειρικής φιλοσοφίας του Γερμανού σεφ. Με μοντέρνες τεχνικές, φινετσάτες παρουσιάσεις, κλασικούς ή πιο τολμηρούς συνδυασμούς, η κουζίνα του, που «αγκαλιάζει» κάθε προϊόν που χρησιμοποιεί, εστιάζει στην καθαρότητα των γεύσεων. Το μενού (140 ευρώ/άτομο) που έχει συνδημιουργήσει με τον −μονάστερο εδώ και λίγο καιρό− Παύλο Κυριάκη στο εστιατόριο The Zillers, το οποίο συνεχίζει το σερί γαστρονομικών βραδιών με διακεκριμένους προσκεκλημένους από το εξωτερικό, δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όσοι βρεθούν στα τραπέζια του δημιουργικού εστιατορίου του κέντρου την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου για το four hands dinner θα δοκιμάσουν πιάτα όπως μαγιάτικο με αγγούρι και καπνιστό γιαούρτι, μοσχάρι ταρτάρ με παγωτό μανιταριών, ζεστή κρέμα πατάτας με κρύα κολοκύθα με κάρι, αλλά και λαβράκι, μύδια, αγκινάρες και κυδώνια με ζωμό από όστρακα ή σέλα ελαφιού ποσέ με ζωμό από χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά και κρέμα λάχανου.

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, Τ/210-32.22.277

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ 28χρονος σεφ από το χωριό του Λάδωνα, που πήρε Michelin με το καλημέρα σαςΟ 28χρονος σεφ από το χωριό του Λάδωνα, που πήρε Michelin με το καλημέρα σας

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών