ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδηγοί καθημερινών γεύσεων

Ο «Γαστρονόμος» γιόρτασε τη νέα δωδεκάτομη προσφορά του που εστιάζει στην πρώτη ύλη.

20.03.2015| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Οδηγοί καθημερινών γεύσεων

Η απάντηση «δύο», στην ερώτηση πόσες φορές περνάμε τον κιμά από την μηχανή όταν πρόκειται να φτιάξουμε μπέργκερ, ίσως και να ήταν η μοναδική λανθασμένη (η σωστή είναι μια φορά), στο κουίζ-παιχνίδι μαγειρικών ερωτήσεων της χθεσινής εκδήλωσης. Και το σχόλιο του ομοτράπεζου, δραστήριου παραγωγού, πολύ εύστοχο: «Είδατε ο Γαστρονόμος; Αποδεικνύεται σχολείο υψηλής ποιότητας».

Η παρέα ήταν μεγάλη. Καλλιεργητές, παραγωγοί, οινοποιοί, πιστοί αναγνώστες του Γαστρονόμου και της εφημερίδας «Η Καθημερινή», συναντήθηκαν με τους ανθρώπους του περιοδικού στο φιλόξενο εστιατόριο Milos του Χίλτον. Αφορμή ήταν η νέα εκδοτική προσφορά που ξεκινάει αυτήν την Κυριακή 22 Μαρτίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «εργαλείο» μαγειρικής: Μια «εγκυκλοπαίδεια» με όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις βασικές πρώτες ύλες.

Η νέα σειρά βιβλίων με τίτλο «Καθημερινές γεύσεις», εστιάζει στην πρώτη ύλη συνεχίζοντας τη γαστρονομική κουλτούρα που εδώ και οκτώ χρόνια χτίζει με συνέπεια το περιοδικό Γαστρονόμος. Και αυτή τη φορά οι άνθρωποι του περιοδικού, δημοσιογράφοι, σεφ, ειδικοί από διάφορους τομείς, έχουν συμπυκνώσει σε 12 τόμους, εξαιρετικά χρηστικούς και καλαίσθητους, όλη την αποκτημένη γνώση και εμπειρία τους.

Η αρχή γίνεται με την έκδοση που είναι αφιερωμένη στα Νηστήσιμα και περιλαμβάνει συνταγές της αλησμόνητης Εύης Βουτσινά. Συνολικά θα κυκλοφορήσουν 12 τόμοι, με 2.500 σελίδες, περισσότερες από χίλιες φωτογραφημένες συνταγές, εκατοντάδες συμβουλές και μυστικά, για το μοσχάρι, το ρύζι, τα λαχανικά, τα όσπρια, το χοιρινό, τα ψάρια και θαλασσινά, τον κιμά, τα ζυμαρικά, τα αυγά, το αρνί και το κατσίκι. Τα βιβλία χωρίζονται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη, συστήνεται το προϊόν, μέσα από σύντομα αλλά περιεκτικά κείμενα που αφορούν το διατροφικό προφίλ, την καταγωγή, τα είδη και διάθεση στην αγορά. Μαθαίνουμε να διαλέγουμε σωστά αλλά και να επιλέγουμε το κατάλληλο είδος για κάθε μαγειρική. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τις συνταγές των χαρισματικών Ελλήνων σεφ που συνεργάζονται με τον Γαστρονόμο. Ολες, είναι δοκιμασμένες και μαγειρεμένες πριν δημοσιευθούν. Στην ίδια ενότητα δίνονται και ειδικές συμβουλές για τη μαγειρική στο φούρνο, την κατσαρόλα, το τηγάνι, τη σχάρα. Ο κάθε τόμος ολοκληρώνεται με τεχνικές και δύσκολες συνταγές παρουσιασμένες βήμα-βήμα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς, η διευθύντρια μάρκετινγκ, Ντόρα Πάκα, ο διευθυντής των περιοδικών εκδόσεων και ψυχή του Γαστρονόμου, Σωκράτης Τσιχλιάς, που με μια φράση εξήγησε την «εμμονή» του περιοδικού με την πρώτη ύλη.

«Οσα αστέρια Μισελέν κι αν έχει ένας σεφ, αν η πρώτη ύλη δεν είναι καλή δεν πρόκειται ποτέ να νοστιμέψει. Στον Γαστρονόμο, δημοσιογράφοι και αρχιμάγειρες πιστεύουμε ότι το Α και το Ω της μαγειρικής είναι η πρώτη ύλη».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών