ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολα για το ελαιόλαδο, στο πατάρι του Olicatessen

Αρχίζει ο νέος κύκλος σεμιναρίων στο deli παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης

21.02.2017| Updated: 25.06.2021
Ολα για το ελαιόλαδο, στο πατάρι του Olicatessen

Αρχίζει ο νέος κύκλος σεμιναρίων στο deli παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης

 

Στο πατάρι του Olicatessen, του νέου deli παντοπωλείου της Θεσσαλονίκης, ξεκινά αυτές τις μέρες ένας νέος κύκλος σεμιναρίων, ο πρώτος για το 2017. Τη Δευτέρα 28/2, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο με θέμα «Βασικές αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδων και οργανοληπτική αξιολόγηση» και με εισηγητή τον Οδυσσέα Βλαχάβα.

Θα συζητηθούν «οι μύθοι και οι αλήθειες» για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θα παρουσιαστούν οι καλές πρακτικές από το χωράφι έως το τραπέζι μας και θα γίνει αναφορά στα κριτήρια ποιότητας, την οργανοληπτική αξιολόγηση, τις κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων, τη συσκευασία και την αποθήκευσή τους. Θα γίνουν, τέλος, οργανοληπτικές δοκιμές εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων ελληνικής παραγωγής.

Σημειώνεται ότι ο Οδυσσέας Βλαχάβας δραστηριοποιείται στο χώρο του ελαιολάδου και είναι πιστοποιημένος ως «Pro Olive Oil Expert», ενώ το φάσμα της επαγγελματικής του ενασχόλησης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παραγωγή ελιών και ελαιολάδου, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ελαιολάδου και ανάπτυξης νέων προϊόντων, καθώς και την διοργάνωση σεμιναρίων ελαιολάδου. Επιπρόσθετα, συμμετέχει ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και χρειάζεται προκράτηση, ενώ το κόστος παρακολούθησης είναι 30 ευρώ/άτομο.


 Olicatessen, Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, 2313-030.286, [email protected]

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT