ΕΞΟΔΟΣ

Ομιλείτε γαλλικά;

Παγκόσμια ημέρα γαλλικής κουζίνας.

16.03.2018

Παγκόσμια ημέρα γαλλικής κουζίνας.

Κρεμμυδόσουπα με χτένι και σχοινόπρασο, σατομπριάν και coq au vin, ντομάτες προβενσάλ και πατάτες πεισάν: στις 21 Μαρτίου η Ελλάδα μαγειρεύει α λα γαλλικά συμμετέχοντας σε μια παγκόσμια εκδήλωση. Ο πασίγνωστος Γάλλο σεφ Alain Ducasse σε συνεργασία με το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων θέσπισαν πριν τέσσερα χρόνια την ημέρα γαλλικής κουζίνας «Goût de France – Good France». Από τότε σε όλον τον κόσμο αυτή τη μέρα επιλεγμένα εστιατόρια «μεταφράζουν» το μενού τους στα γαλλικά, μαγειρεύοντας παραδοσιακές ή ελαφρώς πειραγμένες συνταγές προσαρμοσμένες στην κουζίνα της χώρας των Φράγκων. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν προσφέρουν σε προνομιακή τιμή ένα δείπνο με μενού τεσσάρων πιάτων, με ορεκτικό, κυρίως, επιδόρπια και πλατώ τυριών, με ή χωρίς κρασί. Οι τιμές των μενού κυμαίνονται κοντά στα 35 ευρώ στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ υπάρχουν και κάποια πολυτελή εστιατόρια, των οποίων τα μενού ωστόσο δεν ξεπερνούν τα 60 ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως στην λίστα των συμμετεχόντων υπάρχουν από αστεράτα εστιατόρια μέχρι all day καφέ, χορτοφαγικά αλλά και wine bar. Τα στατιστικά λένε πως φέτος στην βραδιά συμμετέχουν 3000 εστιατόρια σε όλον τον κόσμο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση παγκοσμίως, με συμμετοχές 83 εστιατορίων σε 21 πόλεις.

Δείτε τον κατάλογο με τα μενού των εστιατορίων και επιλέξτε πού θα γιορτάσετε την παγκόσμια ημέρα γαλλικής κουζίνας που συμπέφτει με την πρώτη μέρα της Άνοιξης.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών