ΕΞΟΔΟΣ

Παγκόσμια διάκριση για την taf

Φέτος, ο Στάθης Κορέμτας κέρδισε την τρίτη θέση, ανάμεσα σε 41 χώρες του κόσμου.

22.06.2017| Updated: 25.06.2021
Παγκόσμια διάκριση για την taf

Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν συνηθίσει σε νίκες. Εδώ και επτά χρόνια η ελληνική εταιρεία καφέ taf έχει διακρίσεις σε διαγωνισμούς διεθνούς εμβέλειας. Μάλιστα με τον καφέ φίλτρου έχει δημιουργήσει ήδη μια παράδοση, τόσο με τέσσερα σερί στον ελληνικό διαγωνισμό, όσο και παγκόσμια. Μετά τον barista Στέφανο Δωματιώτη που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2014, τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη που κέρδισε την δεύτερη θέση στον κόσμο το 2015, φέτος ο Στάθης Κορέμτας, δυο χρονιές πρωταθλητής στον ελληνικό αντίστοιχο διαγωνισμό, κέρδισε την τρίτη θέση, ανάμεσα σε 41 χώρες του κόσμου. 


Στάθης Κορέμτας (3η θέση), Στέφανος Δωματιώτης (trainer), Chad Wang (1η θέση)

Ο Στάθης συμμετείχε με έναν εκλεκτό καφέ από την εταιρεία Ninety Plus, που παράγει εξαιρετικής ποιότητας κόκκους στον Παναμά και την Αιθιοπία, καβουρδισμένο από την taf. Ο καφές ποικιλίας Geisha που χρησιμοποίησε, με την συγκεκριμένη τεχνική (σταθερή θερμοκρασία νερού, ακρίβεια στα γραμμάρια, σε καθορισμένο χρόνο εκχύλισης) είχε νότες από εσπεριδοειδή και γλυκό πορτοκάλι στο άρωμα, ενώ η γεύση του θύμιζε δαμάσκηνο και κεράσι. Αν δεν έχετε δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο, δύσκολα θα το πιστέψετε πως ένας καφές φίλτρου μπορεί να έχει τόσο ντελικάτο γευστικό αποτέλεσμα. 

Αν θέλετε να γευτείτε μια τέτοια ή παρόμοια, κούπα καφέ και να μυηθείτε στα μυστικά του καφέ φίλτρου (γνωστός και ως brew, διεθνώς) μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα taf coffee shop, όπου ο Στάθης αλλά και οι άλλοι εκπαιδευμένοι barista του καταστήματος παρασκευάζουν με επιδεξιότητα καθημερινά για τους πελάτες τους. Εκτός από καφέ φίλτρου, δοκιμάστε τους πολύ συμπυκνωμένους γευστικά espresso, παγωμένο φίλτρου (θα τον ζητήσετε ως iced brew), φτιαγμένους με εκλεκτή πρώτη ύλη, με τον αέρα και την εμπειρία των πρωταθλητών στο είδος. 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών