ΕΞΟΔΟΣ

Ρόδι, το πολύτιμο

Είναι νόστιμο, έχει πολλές χρήσεις, καλλιεργείται στην Ελλάδα και είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό.

31.01.2017| Updated: 25.06.2021
Ρόδι, το πολύτιμο

Είναι νόστιμο, έχει πολλές χρήσεις, καλλιεργείται στην Ελλάδα και είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Το ελληνικό ρόδι παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην “Αίγλη” Ζαππείου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας. Με μέλη 670 παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, ο συνεταιρισμός έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην αύξηση της καλλιέργειας του ροδιού στα ελληνικά χωράφια αλλά και στην εισαγωγή του πολύτιμου ροδιού στη διατροφή μας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τόσο οι δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, ο οποίος εξάγει προϊόντα και στο εξωτερικό, όσο και οι ωφέλειες στον ανθρώπινο οργανισμό της κατανάλωσης ροδιού. 

Το ρόδι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και πρωτεΐνες. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και Κ και περιέχει σε υψηλά επίπεδα μαγνήσιο, φώσφορο,ασβέστιο και άλλα. Λειτουργεί αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες που περιέχει είναι σημαντικές για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Ο Συνεταιρισμός παραγωγών Αγίου Αθανασίου Δράμας χρησιμοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην επεξεργασία των φρούτων. Διαθέτει στην αγορά νωπούς σπόρους ροδιού, χυμό 100% ρόδι και πρωτότυπα προϊόντα όπως χυμό ρόδι με αρώνια και χυμό ρόδι με aloe vera. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις χρήσεις του ροδιού στη μαγειρική, αφού το μενού της βραδιάς περιελάμβανε σαλατικά με ντρέσινγκ βαλσάμικο με ρόδι, χοιρινό γεμιστό με σάλτσα μαυροδάφνης με ρόδι και μους σοκολάτας με καραμέλα βουτύρου και γλάσο ροδιού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών