ΕΞΟΔΟΣ

Στη Γιορτή του Ρεθύμνου

Περισσότεροι από 40 παραγωγοί, κυρίως από τον νομό Ρεθύμνου, παρουσίασαν τα προϊόντα τους για μία εβδομάδα στον παραδεισένιο Δημοτικό Κήπο της πόλης, στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Κρητικής Διατροφή.

24.08.2017| Updated: 25.06.2021
Στη Γιορτή του Ρεθύμνου

Περισσότεροι από 40 παραγωγοί, κυρίως από τον νομό Ρεθύμνου, παρουσίασαν τα προϊόντα τους για μία εβδομάδα στον παραδεισένιο Δημοτικό Κήπο της πόλης, στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής: μουσικές εκδηλώσεις, χοροί και συναυλίες, δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και, φυσικά, πολλά γαστρονομικά δρώμενα.

Ο Στέλιος Παρλιάρος έφτιαξε γλυκά με βάση το ελαιόλαδο, κέικ και μους, ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου παρουσίασε ένα μίνι σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου, μάγειροι έφτιαξαν ιδιαίτερες τοπικές συνταγές σε μια εκδήλωση με τίτλο «Από την Κρήτη στις Κυκλάδες και πάλι πίσω» και δημοσιογράφοι γεύσης ταίριαξαν τα τοπικά κρασιά με τυριά από όλη την Ελλάδα.

Η ένωση των οινοπαραγωγών Κρήτης Wines of Crete, όπου εκπροσωπούνται 32 οινοποιεία του νησιού, διοργάνωσε γευστική δοκιμή σε 27 ετικέτες, αναδεικνύοντας τον γευστικό πλούτο των ποικιλιών από το γενναιόδωρο terroir του νησιού. Θεσπέσια κρασιά από αξιόλογους παραγωγούς που καταφέρνουν να συνεννοηθούν για το κοινό καλό, ένα παράδειγμα συνεργασίας που ευχόμαστε να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές και τομείς.

Στη γιορτή δοκιμάσαμε τυροκομικά, ελαιόλαδο, παξιμάδια, ξερά φρούτα, χαρουποπροϊόντα και φυσικά καλλυντικά από το… εύφορο έδαφος του νομού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών