ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Τήνο τα καλά σιτευτά

Η Φάρμα Μπράλου ξεκαλοκαιριάζει στην Τήνο, περνάει από Σπέτσες, Ρόδο και επιστρέφει το χειμώνα με νέα σημεία σε Κηφισιά και Φιλοθέη.

31.07.2018| Updated: 16.02.2024
Στην Τήνο τα καλά σιτευτά

Η Φάρμα Μπράλου ξεκαλοκαιριάζει στην Τήνο, περνάει από Σπέτσες, Ρόδο και επιστρέφει το χειμώνα με νέα σημεία σε Κηφισιά και Φιλοθέη.

Το εστιατόριο Φάρμα Μπράλου της Μηλιώνη έκλεισε για διακοπές και μεταφέρθηκε για τους καλοκαιρινούς μήνες στην αναβαθμισμένη γαστρονομικά Τήνο, δίπλα στο νέο λιμάνι. Το νέο εστιατόριο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Ιουνίου με πολλές σταθερές αλλά και αρκετές νέες προθήκες. Η μαγειρική ομάδα του με επικεφαλής τον Μιχάλη Νουρλόγλου και chefs de cuisine τους Παναγιώτη Ζώκο και Αγαπητό Τσακαλάκη, έφτιαξαν ένα μενού χρωματιστό, καλοκαιρινό, κρεοφαγικό μεν, ανάλαφρο δε. Φυσικά και η Φάρμα Μπράλου δεν πήγε στην Τήνο για να αφήσει τα καλοσιτεμένα και να σερβίρει καλαμαράκια και οστρακόδερμα. Συνειδητοποιημένοι καθώς είναι για το πού βρίσκονται, στο μενού θα υπάρχουν κάποια πιάτα ημέρας-κυρίως κατσαρόλας- με θαλασσινά και ψαρικά, τα οποία τους προμηθεύουν οι ντόπιοι αλιείς. Δοκιμάζοντας το νέο μενού ανακαλύψαμε και πολλά αξιόλογα τηνιακά προϊόντα, ζαρζαβατικά, τυροκομικά, κρασιά και άλλα.

Δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστο το γεγονός πως τα περισσότερα πιάτα τους έχουν έντονο χρώμα, χαρακτηριστικό που μας βούτηξε σε διάθεση καλοκαιριού. Η λαμπερή κόκκινη μαρμελάδα ντομάτας πάνω στην ξινούτσικη πλούσια φέτα, καμωμένη από τα αιγοπρόβατα της φάρμας, η λεία κιτρινοπράσινη σούπα γκασπάτσο με πράσινο λάδι βασιλικού, το κόκκινο καυτερό λάδι τσίλι στην τυροκαυτερή, η σαλάτα με τα χρωματιστά κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα ντοματίνια με μους φέτας, μια φάβα- πανδαισία με αυγοτάραχο, μαριναρισμένη ντομάτα και κάππαρη, τα μικροσκοπικά κολοκυθάκια με ωραίες ανταύγειες από την τηγανισμένη κρούστα με σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο, ένα καταπράσινο – του γρασιδιού- ριζότο με άγρια ρόκα, λεμόνι και αγκινάρες Τήνου στο λάδι – το οποίο πιθανολογούμε πως θα γίνει το πιάτο που θα τους χαρακτηρίσει στην τηνιακή εποχή τους. Γλυκοφάγωτο με τα μάτια και με το στόμα. Ειδική μνεία στο πιάτο με τα μύδια, με ντοματίνια, πιπεριά και σαλάμι που έχει την ιδανική σάλτσα για βουτιές με ψωμί, και παρακαλάς να μην σωθεί το ζουμί τους. Φυσικά, εκτός από χρώμα τα παραπάνω ορεκτικά και πρώτα πιάτα, προσφέρουν ένα πολύ νόστιμο ρυθμικό ξεκίνημα για το κρέας που έπεται. Στο εστιατόριο της Τήνου στην κεντρική σκηνή υπάρχει φυσικά το «Butcher’s corner», η βιτρίνα με τα κρεατικά πολλών ημερών σίτευσις. Επιλέγετε το κομμάτι που προτιμάτε και στην κουζίνα αναλαμβάνουν να σας το ψήσουν σύμφωνα με την προτίμησή σας. Η λίστα κρασιού περιλαμβάνει περίπου 15 ετικέτες, κάποια από του τηνιακούς αμπελώνες, ενώ σερβίρονται και μπίρες μόνο σε βαρέλι.

Τα άλλα νέα της φάρμας, αφορούν σε δυο νέες συνεργασίες. Στις Σπέτσες, ο σεφ του εμβληματικού «Poseidonion Grand Hotel» Σταμάτης Μαρμαρινός σερβίρει στο χώρο του νέου εστιατορίου του ξενοδοχείου «Il Cortile», Tomahawk, Rib-eye και άλλες κοπές από Black Angus της φάρμας, όπως κι ένα τρυφερό Vittelo Tonnato, ενώ αντίστοιχα σφάγια εκτροφής Μπράλου φτάνουν και στην Ρόδο στο εστιατόριο «Κτήμα Λίνδος». Όπως αποκαλύπτει ο Δάμης Πειθής, ιθύνων νους της φάρμας, το χειμώνα πρόκειται να λειτουργήσουν δυο ακόμα σημεία «Φάρμα Μπράλου», ένα νέο εστιατόριο στην Κηφισιά και ένα ακόμα κρεοπωλείο στη Φιλοθέη, όπου θα σερβίρεται και ζεστό φαγητό μαγειρεμένο με τα προϊόντα τους.


Φάρμα Μπράλου,
Λ. Σταυρού – Κιονίων, Τήνος
Καθημερινά 13:30 – 00:00
Τ/22830-26559

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών