Τον Ιανουάριο τo Public Cafe Restaurant σερβίρει τα προϊόντα-πρεσβευτές της θηραϊκής κουζίνας.
Ήταν όλοι εκεί για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του μενού στο αθηναϊκό κοινό. Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης του θαυμάσιου εστιατορίου Selene και του Selene Meze and Wine, μαζί με την συνεργάτιδά του Γεωργία Τσάρα, οι σεφ των εστιατορίων αλλά και υπεύθυνοι της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων περίμεναν να δοκιμάσουν τα πιάτα που μαγείρεψε για εκείνο το βράδυ ο σεφ της Selene Πάνος Τσίκας. Πρώτο έφτασε στο τραπέζι το ορεκτικό, μια κρέμα σαντορινιάς φάβας με γαρίδες, καππαρόφυλλα και λάδι γαρίδας. Το κυρίως πιάτο ήταν άσπρη μελιτζάνα με αρνάκι κοκκινιστό, ενώ για το τέλος ετοίμασαν μια κρέμα ελληνικού καφέ με μπισκότο Vinsanto.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που από τον 5ο όροφο του πολυκαταστήματος, με κάδρο την πλατεία Συντάγματος, έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει πιάτα εμπνευσμένα από το νησιώτικο terroir. Όλο τον Ιανουάριο και μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου στο ανανεωμένο καφέ – εστιατόριο σερβίρονται τοπικά προϊόντα της Santo Wines, μαγειρεμένα σε συνταγές του εστιατορίου Selene Meze and Wine. Πριν από την Σαντορίνη μαγείρευαν την κουζίνα της Τήνου, ενώ από τις 11 Φεβρουαρίου θα σερβίρεται η κουζίνα της Σίφνου. Έχει ενδιαφέρον που μέσα στο χειμώνα μπορείς να βρεις στην Αθήνα ένα πολύ καλό δείγμα της γαστρονομίας των νησιών μας και μάλιστα μαγειρεμένη από αυτούς που την ξέρουν από πρώτο χέρι, με προϊόντα που παράγονται στα νησιά. Στον χώρο του καφέ πωλούνται βαζάκια με σάλτσα ντομάτας με Vinsanto, άλειμμα από σαντορινιές ντομάτες με μέλι, μαστιχέλαιο και τζίντζερ (ένα νέο προϊόν της Santo Wines)- πολύ νόστιμο ως έχει, ως ντιπ ή στο ψωμί, ακόμα και ως βάση για ένα έξτρα αρωματικό και γευστικό bloody Mary με νησιώτικο προφίλ. Από το ράφι δεν λείπει το φινετσάτο Ασύρτικο, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε σε καλή τιμή και να συνοδεύσετε το φαγητό σας.
Με λίγα περισσότερα από 25 ευρώ μπορείτε να ευχαριστηθείτε όλο το μενού.
Public Café, Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.39.101.