ΕΞΟΔΟΣ

Στον Γαστρονόμο Απριλίου

Κυκλοφορεί την Κυριακή, 07,04, με την Καθημερινή!

03.04.2017

Κυκλοφορεί την Κυριακή, 07/04, με την Καθημερινή!

Η λαμπριάτικη μαγειρική της Μάνης
Η Mανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου μάς φιλοξενεί στον τόπο της και μας μαγεύει με τις γεύσεις και τα αρώματα των πασχαλιάτικων φαγητών, των πιάτων της καρδιάς της!


Αναστάσιμο δείπνο… λίγο αλλιώς
Μαγειρίτσα με αρωματικά χόρτα και γλυκό κρασί, αυγοσαλάτα με εξωτικό λαδόξιδο, κατσικάκι στη γάστρα με ανοιξιάτικα λαχανικά και Μοσχάτο, τρίγωνα από φύλλα κρούστας με σουσάμι, φρέσκια μυζήθρα και μέλι. Πρωτότυπες, λαχταριστές συνταγές και όλα τα μυστικά για να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο κατά την παρασκευή τους.


Εαρινές σούπες
Χόρτα, λαχανικά, μυρωδικά και ενίοτε και ολίγον κρέας συνθέτουν τις καλύτερες ανοιξιάτικες σούπες που έχουμε δοκιμάσει. Μπορούμε να τις σερβίρουμε και αντί μαγειρίτσας. Στη φωτογραφία: κοτόσουπα με μαρούλι, κρεμμυδάκια και άνηθο.  


Πάσχα από την Πόλη ώς τη Βαρκελώνη!
Οι σεφ του «Γ» μάς δίνουν τις καλύτερες συνταγές για αρνί και κατσίκι, από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, ακόμα και από το Περού! Στη φωτογραφία: Αρνάκι με πράσινη σάλτσα και ζαρωμένες baby πατάτες από την Τενερίφη.


Αρνάκι και κατσίκι με άρωμα Μεσογείου
Νοστιμιές από τη Σικελία, τη Γαλλία, το Μαρόκο. Στη φωτογραφία: Ρολό κατσίκι με θυμάρι, σκόρδο και λαχανικά. 

Τυρόπιτες με φρέσκα, ελληνικά τυριά
Η καλύτερη εποχή για την αγαπημένη μας πίτα είναι τώρα. Στη φωτογραφία: Ανοιχτή τυρόπιτα με ξινοτύρι και μυρωδικά.

10 μαρινάδες για παϊδάκια
Σκέφτεστε να βάλετε παϊδάκια στη φωτιά; Σας δίνουμε 10 πανεύκολα μείγματα για να τα κάνετε πεντανόστιμα!


Με τα απομεινάρια του Πάσχα
5 τρόποι να αξιοποιήσουμε τη μαγειρίτσα, το αρνάκι σούβλας, την τηγανητή συκωταριά. Στη φωτογραφία: Club sandwich με τα πασχαλινά αυγά και το κατσικάκι που μας έμειναν από το λαμπριάτικο τραπέζι.


Η light μαγειρική της Άνοιξης
Eλαφριά, εύκολα, πεντανόστιμα πιάτα για το καθημερινό μας τραπέζι με τα υλικά της εποχής. 


Ντιπ & αλείμματα
Για το ψητό αρνί, τις πατάτες, το ψωμί, αλλά και ως ντρέσινγκ για σαλάτες.


Πατάτες φούρνου σε 5 εκδοχές
Ξερά μυρωδικά, μπαχαρικά, χυμοί εσπεριδοειδών και κρασί σε απίθανους συνδυασμούς. 

 

Ανοιξιάτικα γλυκά
Δροσερά, εύκολα επιδόρπια. Στη φωτογραφία: Κλασικό φραουλένιο μιλφέιγ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών