ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Η κιβωτός της γεύσης

Τρυφερές μαγειρικές σε δύσκολους καιρούς

09.04.2020| Updated: 31.10.2023
Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Η κιβωτός της γεύσης

                                                                                      «Πάσχα παρέα με τον Γαστρονόμο»

«Tην Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις»*
Μια μοναδική συλλογή εαρινών συνταγών φωτογραφημένη στο σπίτι του Patricκ και της Joan Leigh FermoR στη ΜAνη Πριν από μερικές εβδομάδες περιηγηθήκαμε στην οικία του Πάτρικ και της Τζόαν Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, στη Μεσσηνιακή Μάνη. Εκεί φωτογραφίσαμε τις λαμπριάτικες εμπνεύσεις των σεφ του «Γαστρονόμου». Πρώτη φορά γίνεται τέτοιου είδους φωτογράφιση στο συγκινητικής απλότητας και ομορφιάς σπίτι του Βρετανού συγγραφέα. Οι επόμενες σελίδες ελπίζουμε να σας ταξιδέψουν νοερά στην ελληνική φύση και να νοστιμίσουν βαθιά και ουσιαστικά το Πάσχα του 2020, που #μένουμεσπίτι.

*Οδυσσέας Ελύτης, «Εκ του πλησίον», εκδ. Ίκαρος, 1998


Θέλαμε να ζωντανέψουμε την πιο αυθεντική ελληνική γιορτή του χρόνου σε τούτη τη φύση και στο δαιδαλώδες κτιριακό συγκρότημα της οικίας. Οι συνταγές των σεφ μας μαγειρεύτηκαν όλες στην κουζίνα του σπιτιού του Πάτρικ και της Τζόαν Λη Φέρμορ.


To φετινό μας τσουρέκι, μια γαλλική μπριός
Ένα αφράτο ροζ σύννεφο κι από πάνω ένα γλάσο από ζαχαρούχο γάλα, γεύση παιδική, να χτυπάει κατευθείαν στο θυμικό. Αυτό είναι το φετινό μας τσουρέκι, μια γαλλική μπριός! Το άρωμα βουτύρου κυρίαρχο. Εδώ κι εκεί μερικά φυστίκια Αιγίνης και γλυκόξινες σταφίδες, ένα ωραίο γευστικό ξάφνιασμα.


H κιβωτός της γεύσης: Τρυφερές μαγειρικές για δύσκολους καιρούς

Συνταγές χορταστικές πλην όμως ισορροπημένες, καταπραϋντικές, θρέφουν το σώμα και την ψυχή και είναι ιδανικές για όλους, μικρούς και μεγάλους. Αυτό είναι το δικό μας comfort food.


Το συνταγολόγιο του μήνα
Τι μαγειρεύουμε σήμερα; Το συνταγολόγιο ενός δύσκολου Απριλίου θα είναι πιο χρήσιμο από ποτέ. Προγραμματίζουμε σωστά, προμηθευόμαστε τα υλικά μας όλα μαζί για να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, μαθαίνουμε να αυτοσχεδιάζουμε με τα διαθέσιμα και μαγειρεύουμε όσπρια, ζυμαρικά κρεατικά, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά και κοτόπουλο γιορτάζοντας την άνοιξη από την ασφάλεια του σπιτιού μας.


Ένα μιλφέιγ δεν φέρνει την άνοιξη. Τέσσερα όμως;

Απολαυστικά, υπέροχα ανοιξιάτικα μιλφέιγ, δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Αυτή την Κυριακή 12/04 με την Καθημερινή της Κυριακής

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT