ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου

Το πιο γιορτινό τεύχος της χρονιάς κυκλοφορεί στις 9/12 με την Καθημερινή.

07.12.2018| Updated: 11.10.2021
Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για καιρό!

Γαλοπούλα του ’18
Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασε ένα γιορτινό μενού με αγγλοσαξονικές επιρροές και επίκεντρο τη γαλοπούλα.


Γεμιστά με τραχανά, πλιγούρι και άγριο ρύζι
Όρνιθα, καπόνι, φραγκόκοτα ή κόκορας; Όποιο πουλερικό και να επιλέξετε σας προτείνουμε να το μαγειρέψετε με πρωτότυπες γεμίσεις.


Έθνικ χοιρινό τις γιορτές
Λέμε όχι στα δαμάσκηνα και τα κυδώνια και μαγειρεύουμε το χοιρινό με ανανά, τζίντζερ και κράνμπερις όπως μας δείχνει ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος σε τέσσερις ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.


Γευστικό ντουέτο
Η πρόταση για να εντυπωσιάστε φέτος είναι να σερβίρετε δύο ειδών σούπες που μας προτείνει η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου. Εμείς φροντίσαμε για εσάς ώστε όλες να ταιριάζουν με όλες και να προκύπτουν νόστιμοι συνδυασμοί όπως η σούπα με σελινόριζα και κουνουπίδι και η σούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα.


Μαγειρική με άγρια μανιτάρια
Μοσχαρίσιο ρολό με άγρια μανιτάρια, θυμάρι και δεντρολίβανο, όρνιθα στην κατσαρόλα με βασιλικό, μανιτάρια, κοκκάρια και σάλτσα με κάσιους και ακόμα 3 συνταγές με άγρια μανιτάρια που φέρνουν γιορτινό άρωμα στη μαγειρική χάρη στη ρωμαλέα γεύση τους.


Λωτός, κυδώνι και κάστανο στο πιάτο μας
Μαγειρεύουμε με τα φρούτα του χειμώνα νόστιμη σούπα κάστανου με τζίντζερ και φασκόμηλο, σαλάτα με λωτό και γαρίδες με κονιάκ, τάρτα με κυδώνια, μπέικον και αμύγδαλα, ριζότο με ρόδι, δαμάσκηνα, φυστίκια και λούζα, γεμιστή κολοκύθα και μπούτι γουρουνόπουλου με λωτούς, κάστανο και κυδώνι.


Χριστούγεννα με εκλεκτή παρέα
Είναι οι μέρες που στήνονται αυθόρμητα τα πιο όμορφα τραπέζια. Το τραπέζι γεμίζει με την γαστρονομική προσφορά των καλεσμένων και ψήνουμε μαζί πατάτες και κάστανα στο τζάκι. Ακόμα στο τραπέζι κοντοσούβλι με μπόλια, κουνουπιδόσουπα με πράσα, τραγανή πανσέτα, λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και κρασί και πατάτες ψητές και γεμιστές.


Αγριογούρουνο x4
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης το γεμίζει µε πλιγούρι και κάστανα, το μεταμορφώνει σε µελωµένο κατακόκκινο γιουβέτσι, το ρολάρει σε χορταστικά spring rolls, και το βάζει σε σαλάτα µε σάλτσα κόκκινων φρούτων, πιάτο ταµάµ για γιορτινό µπουφέ.


Η μεταμόρφωση της φέτας
Το εθνικό μας τυρί φοράει τα καλά του και γίνεται ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και τους ουρανίσκους. Στη φωτογραφία άλειμμα φέτας με λάιμ και τσίπουρο και ριζότο με φέτα, γαρίδες και κρόκο Κοζάνης.


Τα ψωμιά του γείτονα
Άλλα εύκολα, άλλα δυσκολότερα όπως τα γαλατένια πανίνι, όλα εντυπωσιακά: τα ιταλικά ψωμιά παίρνουν τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι.


Μοντέρνα Χριστούγεννα από τον σεφ Αστέριο Κουστούδη
Το καρέ γουρουνόπουλου με πουρέ πρασοσέλινου και κρασάτα κυδώνια γίνεται το κυρίως γεύμα της πιο γιορτινής μέρας της χρονιάς. Ετοιμάζουμε και μια σούπα και σαλάτα και έχουμε έτοιμο το πιο νόστιμο μενού.


Στο εργαστήρι του Θοδωρή Παπανικολάου
Φτιάχνουμε βήμα βήμα πορκέτα με 5 υλικά μόνο. Ο σεφ μας δείχνει τη διαδικασία και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.


Πολικές θερμοκρασίες στο ζαχαροπλαστείο
Ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει δροσιστικά επιδόρπια, όπως το γεμιστό μπριός με παγωτό και σος σμέουρου, που είναι κατάλληλα για το κλείσιμο επίσημων και ανεπίσημων καλεσμάτων.

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών